ana praznik Svet24.si

Na morju je ves čas jedla samo ostanke

rešilec Svet24.si

V potoku obležal pod mehanizacijo, po pomoč ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Padle maske državotvornosti #kolumna

rigelnikova vila zeljarska pl2 Reporter.si

Odkrili smo kupca prestižne "Rigelnikove" vile: ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

Lovro in zaročni prstan Njena.si

Ljubezen po domače: Čustveno ozadje zaročnega ...

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na covid-19 pozitiven tudi minister Tonin

Deli na:
Na covid-19 pozitiven tudi minister Tonin

Matej Tonin - Foto: Primož Lavre

Minister za obrambo in predsednik NSi Matej Tonin je okužen z novim koronavirusom. "Sem pozitiven. Trenutno brez vseh simptomov. Cepljenje deluje. Pazite nase, ostanite zdravi," je navedel na Twitterju.

Z ministrstva so sporočili, da se Tonin zaradi razširjenosti koronavirusne različice omikron redno testira. PCR-test, ki ga je opravil v četrtek zvečer po tistem, ko je izvedel, da je bil v stiku z osebo, ki je kasneje razvila simptome in zbolela, je bil pozitiven.

"Minister Matej Tonin zaenkrat nima simptomov in se počuti dobro. Takoj po prejemu izvida je obvestil vse potencialno rizične stike. Delo na ministrstvu za obrambo poteka nemoteno, nekatere ministrove aktivnosti v prihodnjem tednu bodo odpovedane, druge pa prilagojene okoliščinam," so pojasnili na ministrstvu.

Že dopoldne so sicer iz državnega zbora sporočili, da je bil PCR-test, ki ga je v četrtek opravil predsednik DZ Igor Zorčič, pozitiven, zato bo do nadaljnjega v izolaciji.

Čas trajanja izolacije se bo za večino okuženih s koronavirusom s ponedeljkom skrajšal na sedem dni, je na novinarski konferenci danes pojasnil infektolog Janez Tomažič. Posameznik 24 ur pred zaključkom izolacije ne bo smel imeti vročine in drugih zdravstvenih težav, sedmi dan pa bo moral opraviti hitri test na koronavirus.

V četrtek so sicer po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) ob 14.714 PCR-testih potrdili 9858 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je bil 67-odstoten.

Po oceni NIJZ je v Sloveniji trenutno 96.481 aktivnih okužb, sedemdnevno povprečje potrjenih primerov pa znaša 8489.