Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na Bledu že zabeležili milijonto nočitev letos

Deli na:
Na Bledu že zabeležili milijonto nočitev letos

Foto: Bobo

Potem ko je slovenski turistični biser Bled lani konec decembra prvič v zgodovini presegel mejnik enega milijona turističnih prenočitev, je letos ta mejnik dosegel že oktobra. Po podatkih Občine Bled so gostje letos do konca oktobra na območju destinacije Bled ustvarili 1,031 milijona nočitev, kar je enako kot v celotnem lanskem letu.

Največ nočitev so od 1. januarja do 31. oktobra ustvarili gostje iz Velike Britanije, in sicer 177.000. Sledijo Nemci z več kot 92.000 nočitvami, na tretjem pa so gostje iz Združenih držav Amerike prehiteli goste iz Italije. Američani so na Bledu ustvarili nekaj več kot 67.000 nočitev, Italijani pa nekaj manj kot 65.000.

Kot so sporočili iz Turizma Bled, je zanimivo, da se skozi vse leto na tretjem mestu izmenjujejo gostje iz Italije in Združenih držav Amerike. Glede na to, da vsako leto veliko italijanskih gostov Bled obišče v času decembrskih praznikov, pa vendarle pričakujejo, da bodo na koncu na tretjem mestu Italijani.

Letošnjo statistiko nočitev bodo obogatili še gostje, ki so bili v drugi polovici novembra na Bledu udeleženci ali spremljevalci svetovnega veteranskega šahovskega prvenstva, ter biatlonci in njihovi spremljevalci ter navijači, ki zaradi tekmovanj na Pokljuki blejske hotelske zmogljivosti polnijo v teh dneh.

"Na Bledu smo veseli, da so gostje in domačini tudi letos zelo dobro sprejeli zimsko pravljico na Jezerski promenadi, ki je zelo dobro obiskana," so še izpostavili v Turizmu Bled.