malalan karmen Odkrito.si

Znan slovenski draguljar z ženo v Južno Afriko

horoskop Svet24.si

Horoskop za soboto, 25. maja

marjan ogorevc pl Petisvet.si

Bolno prostato imajo moški, ki sovražijo ženske

Akademski kolegij, Baragovo semenišče Svet24.si

Ko študente vržejo iz študentskega doma, se v ...

jayme closs Svet24.si

Surovo ubil starša 13-letnice in jo nato ugrabil,...

timon sturbej Njena.si

Igralec Reke ljubezni bo snemal z legendarnim ...

Bojan papez kolo Njena.si

Noro: Bojan Papež s kolesom do Dubrovnika!

Slovenija

Muževič: Aneks sedanjih obremenitev zdravnikov ne bo znižal, a je pozitivno sporočilo

Deli na:
Muževič: Aneks sedanjih obremenitev zdravnikov ne bo znižal, a je pozitivno sporočilo

Foto: Bobo - Predsednik sindikata družinskih zdravnikov Praktikum Igor Muževič.

Predsednik sindikata družinskih zdravnikov Praktikum Igor Muževič pozdravlja potezo vlade, ki je sprejela aneks glede nove meje za odklanjanje bolnikov pri 1895 glavarinskih količnikih. Kot je ocenil za STA, gre predvsem za sporočilo, da novim zdravnikom ne bo treba opredeljevati bolnikov v nedogled, a obremenitev že obremenjenih se ne bo znižala.

Danes sprejeti aneks mladim zdravnikom ne more biti popotnica k odločitvi za specializacijo iz družinske medicine, je ob tem še ocenil Muževič. "To je dobra popotnica, da ne razpade trenutni sistem družinske medicine. Mi vemo, da se v danem trenutku v tem časovnem roku več kot to ni dalo narediti," je dejal.

V sindikatu družinskih zdravnikov se strinjajo tudi z izjavo ministra za zdravje Aleša Šabedra, da je bil sprejem aneksa nujni prvi korak k dolgemu in napornemu urejanju razmer v zdravstvu nasploh. "Po dolgem času je to prvič, da je minister dejansko prisluhnil zahtevam družinskih zdravnikov," je še dejal Muževič. A je opozoril, da bo še bolj pomemben hiter sprejem aneksa številka dve.

Določilo aneksa, da bodo nove bolnike najprej dolžni vpisovati najmanj obremenjeni bolniki, po Muževičevih besedah ni nič zares novega, saj se je to dogajalo že sedaj.

Partnerji, ki so sodelovali pri pripravi aneksa, so se po Šabedrovih besedah namreč zavezali, da nobena zavarovana oseba ne sme ostati brez izbranega osebnega zdravnika. Neopredeljeni del populacije bo tako začasno opredeljen pri zdravnikih z najmanjšo obremenitvijo, dokler v sistem ne bodo prišli novi timi, bolniki pa bodo s tem morali biti seznanjeni.

Loading...