dreamstime_m_129532071 Odkrito.si

5 barvnih kombinacij, na katere niste pomislili

Nikolaj »Kolja« Barkhatov Svet24.si

VIDEO in FOTO: Triletnega Koljo iskalo več kot ...

plesen Svet24.si

To se zgodi, če živiš v toksičnem okolju!

mladen grgic Svet24.si

Nepričakovano odstranjen s kopališča v ...

sveča, dan žalovanja, magnitogorsk, eksplozija plina Svet24.si

Uroša po devetih mesecih našli pod Kredarico

Cameron Boyce Najstnica.si

Cameron Boyce je pred smrtjo posnel ta video

Nuša in Frenk Derenda Njena.si

Mož Nuše Derenda opazno shujšal

Slovenija

Muževič: Aneks sedanjih obremenitev zdravnikov ne bo znižal, a je pozitivno sporočilo

Deli na:
Muževič: Aneks sedanjih obremenitev zdravnikov ne bo znižal, a je pozitivno sporočilo

Foto: Bobo - Predsednik sindikata družinskih zdravnikov Praktikum Igor Muževič.

Predsednik sindikata družinskih zdravnikov Praktikum Igor Muževič pozdravlja potezo vlade, ki je sprejela aneks glede nove meje za odklanjanje bolnikov pri 1895 glavarinskih količnikih. Kot je ocenil za STA, gre predvsem za sporočilo, da novim zdravnikom ne bo treba opredeljevati bolnikov v nedogled, a obremenitev že obremenjenih se ne bo znižala.

Danes sprejeti aneks mladim zdravnikom ne more biti popotnica k odločitvi za specializacijo iz družinske medicine, je ob tem še ocenil Muževič. "To je dobra popotnica, da ne razpade trenutni sistem družinske medicine. Mi vemo, da se v danem trenutku v tem časovnem roku več kot to ni dalo narediti," je dejal.

V sindikatu družinskih zdravnikov se strinjajo tudi z izjavo ministra za zdravje Aleša Šabedra, da je bil sprejem aneksa nujni prvi korak k dolgemu in napornemu urejanju razmer v zdravstvu nasploh. "Po dolgem času je to prvič, da je minister dejansko prisluhnil zahtevam družinskih zdravnikov," je še dejal Muževič. A je opozoril, da bo še bolj pomemben hiter sprejem aneksa številka dve.

Določilo aneksa, da bodo nove bolnike najprej dolžni vpisovati najmanj obremenjeni bolniki, po Muževičevih besedah ni nič zares novega, saj se je to dogajalo že sedaj.

Partnerji, ki so sodelovali pri pripravi aneksa, so se po Šabedrovih besedah namreč zavezali, da nobena zavarovana oseba ne sme ostati brez izbranega osebnega zdravnika. Neopredeljeni del populacije bo tako začasno opredeljen pri zdravnikih z najmanjšo obremenitvijo, dokler v sistem ne bodo prišli novi timi, bolniki pa bodo s tem morali biti seznanjeni.

Loading...