Revija Reporter
Slovenija

Mussomeli kritizira Melaniino angleščino: Večina Slovencev, ki sem jih spoznal, govori bolje angleško

Reporter

4. jan. 2019 6:00

Deli na:

Joseph Mussomeli

Primož Lavre

Nekdanji ameriški veleposlanik v Sloveniji Joseph Mussomeli je v intervjuju za Siol izpostavil veliko pomanjkljivost prve dame ZDA Melanie Trump, namreč njeno znanje jezika.

"Štiri leta sem živel v Sloveniji in večina Slovencev, ki sem jih spoznal, govori bolje angleško. Škoda, da ne govori angleško bolje ali da ji ni bolj udobno," je o Melanii dejal Mussomeli, ki je bil veleposlanik v Sloveniji med letoma 2010 in 2014, ko je s svojimi izjavami nekajkrat razburil slovensko javnost.

Še vedno se rad vrača v Slovenijo in ima celo stanovanje v Ljubljani. Danes ne prihaja več kot diplomat, saj je že upokojen, temveč kot turist, srečuje pa se tudi s prijatelji, ki si jih je nabral v veleposlaniškem mandatu.

O Melanii je Mussomeli povedal dve stvari, ki sta si, tako sam pravi, dokaj nasprotujoči. "Po eni strani je pod ogromnim pritiskom. Za kogarkoli, ki bi bil v tej vlogi, bi bilo zelo težko. Za osebo, ki je bila rojena v tuji državi in ki ni nikoli pričakovala, da bo poročena s politikom in postala prva dama, je to zelo stresno, zato sem navdušen, kako dobro ji gre," je dejal o prvi dami iz Sevnice.

Ni pa mogel mimo njenega znanja angleščine, ki je po njegovem slabša od angleščine mnogih Slovencev, s katerimi se je družil v Sloveniji. "A ni pravično, da se pritožujemo, saj se ni sama odločila, da bo to počela. Ni vedela, da bo kadarkoli počela kaj takega. Dal bi ji oceno plus štiri," je dodal.