Revija Reporter
Slovenija

Mularija na Obali vlamljala, razbijala in hudo pretepla moškega

Reporter, STA

6. feb. 2018 6:00

Deli na:

Piranski policisti so v decembru lani in januarja letos obravnavali skupino osmih mladostnikov, ki so jih sprva obravnavali zaradi vloma v prodajalno v Portorožu. Nato pa so policisti ugotovili, da imajo mladostniki še precej več masla na glavi. Med drugim jih sumijo, da so kradli in vlamljali na Obali ter hudo pretepli mlajšega moškega.

Pri preiskavi vloma v prodajalno z mešanim blagom v Portorožu so policisti pridržali štiri osumljence, pri šestih pa so opravili hišne preiskave. Pri njih so zasegli del predmetov, ki naj bi jih pridobili z vlomom v prodajalno, pri treh mladoletnih osumljencih pa so zasegli tudi hladno orožje bokser in dve teleskopski palici. Zaradi tega bodo podali obdolžilni predlog na sodišče zaradi suma kršenja zakona o orožju.

Nato so policisti v preiskavi ugotovili, da naj bi mladostniki od oktobra do konca decembra na območju Lucije izvršili več kaznivih dejanj. Med drugim naj bi štirje osumljenci v Luciji brez povoda pretepli mlajšega moškega, ki je bil zaradi hudih telesnih poškodb glave odpeljan na zdravljenje v UKC Ljubljana, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Prav tako naj bi mladostniki v občasno spremenjenih zasedbah dvakrat vlomili v poslovne prostore, v mobilne hišice v Seči, sedemkrat v plovila na območju Seče ter ukradli aparat izpred gostinskega lokala v Luciji. Iz objestnosti pa naj bi na območju Lucije razbijali stekla na objektu, pisali po objektih in izpraznili 11 gasilnih aparatov v stanovanjskih blokih in gospodarskem objektu v Luciji. Skupno so tako policisti preiskali 21 kaznivih dejanj.

Po končanih policijskih postopkih so mladoletnike predali staršem, zoper vseh osem osumljencev pa bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Prav tako pa so policisti ugotovili, da naj bi štirje mladostniki v času policijskega pridržanja ostalih osumljencev prevažali in skrivali predmete, ki so izvirali iz kaznivega dejanja. S tem naj bi želeli ovirati predkazenski postopek. Tudi zaradi tega jih bodo policisti kazensko ovadili.

Ker je večina osumljencev mladoletnih, bodo policisti o tem obvestili tudi center za socialno delo.