Revija Reporter
Slovenija

Motoristi divjali po gorenjskih gozdovih

STA

5. nov. 2018 12:33 Osveženo: 12:36 / 05. 11. 2018

Deli na:

Gozd na Pokljuki.

Bobo

Gorenjski policisti so v nedeljo na Brezjah pri Tržiču in na Kriški planini zaradi vožnje v naravnem okolju obravnavali tri motoriste. Motokrosist na Kriški planini se je pri padcu tako poškodoval, da so ga na zdravljenje odpeljali s helikopterjem. Kot so opozorili policisti, je vožnja z vozili na motorni pogon v naravnem okolju prepovedana.

Motokrosist je na Kriški planini v cerkljanski občini padel nekaj pred 11. uro. Kranjski gorski reševalci in poklicni gasilci so poškodovanega oskrbeli in pomagali dežurni ekipi helikopterske nujne medicinske pomoči pri njegovem prenosu v helikopter Slovenske vojske. Poškodovanega so prepeljali v ljubljanski klinični center, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

S Policijske uprave Kranj pa so sporočili, da zoper poškodovanega motokrosista vodijo prekrškovni postopek, ker je vožnja z vozili na motorni ali drug vozilu lasten pogon v naravnem okolju prepovedana.

Prijavo vožnje v naravnem okolju so v nedeljo obravnavali tudi tržiški policisti, in sicer so na Brezjah pri Tržiču obravnavali dva motorista, enega od njiju tudi zaradi vožnje neregistriranega motornega kolesa. Proti obema poteka prekrškovni postopek.

V naravnem okolju je razen za nekatere izjeme prepovedano voziti, ustaviti, parkirati ali organizirati vožnje z vozili na motorni ali drug lasten pogon vozila. To velja za vsa območja izven naselij, izven za vožnjo posebej namenjenih območij za rekreacijo in šport, izven javnih in nekategoriziranih cest, ki se uporabljajo za javni cestni promet, ter izven drugih prometnih površin, ki so namenjene za vožnjo, ustavljanje in parkiranje, so še navedli na Policijski upravi Kranj.