favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mojmir Ocvirk o slovenskih novinarjih: Postavljati hočejo premierje in odločati, kdo bo prišel v DZ (VIDEO)

Deli na:
Mojmir Ocvirk o slovenskih novinarjih: Postavljati hočejo premierje in odločati, kdo bo prišel v DZ (VIDEO)

Mojmir Ocvirk in Igor Gošte. - Foto: YouTube

V času demokratizacije novinarji niso delovali tako kot danes, ko hočejo postavljati predsednike vlad in odločati o tem, katere od strank bodo prišle v parlament, pravi politolog Mojmir Ocvirk.

V osmi oddaji Sledi korakov je Igor Gošte v Gostišču Kum Zagorje gostil Ocvirka, ki je tudi avtor priročnika Politika v 90 minutah.

Ocvirk je uvodoma spregovoril o slovenski pomladi oz. demokratizaciji in osamosvojitvi Slovenije. Dejal je: "Nekateri, kot sta Milan Kučan in dr. Janez Drnovšek, so bili povabljeni, da so lahko z nami sodelovali v osamosvojitvi in so tudi veliko naredili, da je v Sloveniji tako kot je."  

Da pri nas ni vse tako kot bi lahko bilo, se razlog po njegovem skriva tudi v tem, da imamo Slovenci težavo s tem, če kdo uspe, če ne uspe, pa še toliko večjo. Je nasprotnik večinskega volilnega sistema in zagovornik uspešnega delovanja več strank. Kar je smiselno le, če so sposobne poskrbeti za znanje, izobraževanje svojega članstva, meni Ocvirk.

V oddaji je govoril še o porajajoči "Jugo nostalgiji", ki po njegovem ni drugega kot iluzija. Spregovoril je tudi o novinarstvu in novinarjih. V času demokratizacije po njegovem  niso delovali tako kot danes, ko hočejo oni postavljati predsednike vlad in odločati o tem, katera od strank bo in katera ne prestopila parlamentarni prag. Že iz prebiranja njegovega priročnika pa se jasno vidi, da je predvsem zagovornik znanja. V prvi vrsti v politiki.