tank, želva, lopa Svet24.si

Foto: Ukrajinci zajeli nenavadno rusko »želvo«

906923_138-naplavinepasjirep1 Svet24.si

Naplavine zasule tlakovan prehod čez Pasji rep

vrocina2 Necenzurirano

Saharski pesek in vročinski valovi. Mi pa se ...

luka doncic pf Reporter.si

Dončić, Golob in starleta: popisujemo ozadje ...

benjamin sesko pm Ekipa24.si

Simpatična izbranka Benjamina Šeška je ...

Maja Keuc z bendom Odkrito.si

Kakšno presenečenje! Znani so jo podprli, pa ...

sesko Ekipa24.si

Benjaminu Šešku smo pokazali posnetek njegove ...

Slovenija

Mojca Šetinc Pašek na rajskem Baliju z Elonom Muskom in varuško Janševih otrok

Deli na:
Mojca Šetinc Pašek na rajskem Baliju z Elonom Muskom in varuško Janševih otrok

Mojca Šetinc Pašek na zasedanju Svetovnega foruma o vodah - Foto: Facebook/Mojca Šetinc Pašek

Nepovezana poslanka Mojca Šetinca Pašek in poslanka SDS Anja Žibert Bah se na indonezijskem otoku Bali udeležujeta 10. Svetovnega foruma o vodah. Davkoplačevalce bo njun izlet na slavni turistični otok stal 5000 evrov.

Svetovni forum o vodah je namenjen razpravam in iskanju rešitev za pereče probleme pomanjkanja vode velikem delu sveta. Na letošnji lokaciji udeleženci foruma tega sicer ne bodo čutili – tropski Bali je zadostno namočen in bujno zelen, sploh je otok ena najbolj znanih turističnih destinacij sveta in dragulj indonezijskega turizma.

Šetinc Paškova je sicer potožila, da od balijskega turizma nima nič. »Obžalujem le dejstvo da smo čudoviti Bali doživeli zgolj s pogledom skozi okno dvorane,« je zapisala na facebooku.

5000 evrov za izlet na rajski otok

Kot je prvi poročal portal Necenzurirano Šetinc Pašek in Bah Žibert bivata v petzvezdičnem hotelu Courtyard Bali Nusa Dua Resort, ki je del znane hotelske verige Marriot. Skupaj naj bi potovanje v Indonezijo in tridnevno bivanje stalo skoraj 5000 evrov, stroške pa bo pokril državni zbor. Po pisanju Necenzurirano je sestavo delegacije na forumu določila nacionalna skupina Interparlamentarne unije.

Zakaj je bila udeležba slovenskih poslank na forumu na Baliju potrebna, ni čisto jasno, saj ne bosta sodelovali v razpravah, kaj šele nagovorili udeležence. Slednje je rezervirano za državne voditelje, kot je indonezijski predsednik Joko Widodo, in vplivneže kalibra Elon Musk – kontroverzni šef Tesle in omrežja X (bivši Twitter) je imel včeraj govor. Foruma se sicer udeležuje tudi nekdanji predsednik države Danilo Türk, ki je na Bali prišel kot svetovalec švicarskega inštituta Geneva Water Hub.

Nagrajena, ker je Janši čuvala otroke

Obe poslanki nista znani po zavzemanju za ekološke teme: Bah Žibert je sicer predsednica komisija, ki preiskuje domnevne zlorabe pri gradnji komunalnega kanala C0, a pred tem se s problematiko vode ni ukvarjala. Enako velja za Šetinc Paškovo, ki je resda kandidatka Zelenih Slovenije za evropske volitve, a upamo staviti, da kandidatura na listi omenjene stranke ni bila okoljevarstveno motivirana.

Sploh se poslanki zdita neobičajen par za skupno pot. Mojca Šetinc Pašek je v parlament prišla na valu antijanšizma in nato predsedovala preiskovalni komisiji, ki med drugim preiskuje financiranje Janševih medijev. Anja Bah Žibert je verjetno najzvestejša poslanka prvaka SDS Janeza Janše, ki je celo čuvala Janševa otroka in bila za to nagrajena s poslanskim stolčkom in kandidiranjem v volilnem okraju Novo mesto I., kjer je izvolitev kandidata SDS praktično zagotovljena.