GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mojca Pašek Šetinc je žurnalistični škandal na dveh nogah

Deli na:
Mojca Pašek Šetinc je žurnalistični škandal na dveh nogah

Foto: Primož Lavre

Ne samo, da odkrito tudi s pomočjo svojega primoženega priimka Šetinc lobira za TEŠ-6, ampak ponareja tudi izjave predsednika vlade Janeza Janše.

Preberite originalno izjavo Janeza Janše in jo potem primerjajte s tistim, kar je iz nje naredila novinarka TV Slovenija Mojca Pašek-Šetinc.

Izjava Janeza Janše (original): “Prvega januarja leta 2015 bo republika Slovenija ali že iz gospodarske in finančne krize na hitri poti okrevanja ali pa tam, kjer je danes Grčija.”
Ponarejena izjava–premontirana Mojce Pašek-Šetinc: “Prvega januarja leta 2015 bo republika Slovenija ali že iz gospodarske in finančne krize tam, kjer je danes Grčija.”

Mojca Pašek-Šetinc je televizijsko “zaslovela” pod novim RTV vodstvom! Proste roke ji dajeta tudi direktor TVS Janez Lombergar, še posebej pa do nedavnega tudi odgovorna urendica informativnega programa Ksenija Horvat Petrovčič. Do nedavnega zato, ker sta v zadnjem času obe TVS tovarišici že imeli nekaj medsebojnih spopadov saj to, kar počenja Pašek Šetinčeva, ni mogoče več prikriti. Ženska si suvereno sama izbira teme, ki jih bo obdelovala, če ji kaj ni všeč, pa zagrozi z Lenartom Šetincem, sicer predsednikom RTV nadzornega sveta. Iz povprečne anonimnosti se je skušala dvigniti tako, da se je prostovoljno javila za delanje dokumentarca o Milanu Kučanu, ki je bil čisti obrtniški polom, da o ideološkosti portreta in pristranskem portretiranju Kučana ne govorimo.

Nekateri v hiši RTV pravijo, da bi bila Mojca Pešek-Šetinc pred tridesetimi leti bolj zagrizen partijski kader kot to velja za njenega “soimenjaka” Šetinca iz nadzornega sveta. Njeno politično navijaštvo sploh nikogar od odgovornih ne moti in je tako mirno poročala s kočevskega partijskega kongresa, ko so žagali Pahorja, čeprav je njen oče bil tam delegate, kar je profesionalni konflikt interesov.

Ženska je po svoje tudi ekspozitura svojega soproga in lobista Mileta Šetinca. Znana je afera, ko je Mile Šetinc pred lanskimi predčasnimi volitvami pošiljal izbranim uredništvom in novinarjem nekakšna vprašanja za SDS oz. Janeza Janšo, enaka vprašanja pa je potem na Janeza Janšo naslovila kar Mojca Pašerk-Šetinc.

Tandem Mojca Pašek-Šetinc-Mile Šetinc pa očitno dobro sodeluje tudi v zgodbi o TEŠ-6 ne samo v domači kuhinji. V Utripu 23. junija je Paškova povedala naslednje:
“Bo TEŠ-6  le dobila poroštvo za največjo energetsko investicijo v držav, ki je že na pol zgrajena. A vlada kot tank povozi upe vodstva TEŠ, da se bo saga končala in da bo poroštvo za posojilo pri EBRD dano. Javnost od vseh vpletenih – tudi od sedanje vladne garniture - upravičeno pričakuje pojasnilo in argumentirano odločitev za ali proti poroštvu. Ali pa so nemara na delu spet osebni interesi tokrat aktualne politične oblasti!  Zanimivo bi bilo na primer vedeti, do kod sežejo osebna poznanstva in stiki predsednika odbora za finance  Andreja Širclja iz vrst Janševega SDS-a. Gredo lovke Šircljevih znanstev z avstrijske Koroške vse do nemškega energetskega giganta RWE, ki je baje močno zainteresiran za energetske objete po EVropi, potem ko je Nemčija zaradi nesreče v JE Fukušima začela zapirati RWE-jeve nuklearke? O ozadjih za zdaj zgolj ugibamo.”

Kakšni so pravi motivi Mojce Pašek Šetinc za takšno neskromno in neprofesionalno navijaštvo? Kdo stoji v njenem medijskem ozadju? Za koga Pašek Šetinčeva lobira? Morebiti pomaga svojemu lobističnemu soprogu Miletu Šetincu, ki naj bi obvladoval energetske politične kroge ne samo v Šaleški odlini, ampak tudi v Sloveniji, lobiral pa naj bi tudi že za prejšnejega direktorja TEŠ Rotnika? Kdo Pašek Šetinčevi to omogoča in dopušča na javni televiziji? Kdo jo ščiti, da lahko vse to počenja? Je to predsednik nadzornega sveta RTV Lenart Šetinc, h kateremu se po naših informacijah zateka, kadar pride celo v konflikte s svojo šefico, odgovorno urednico Ksenijo Horvat Petrovčič? Kdo ji piše nekatera besedila za njene TV nastope? Kakšni so torej njeni pravi interesi? Ima njen soprog tudi kakšne naveze z dobavitelji opreme za TEŠ-6 in v HES? Kdo je na čigavem plačilnem spisku? Spet nova ozadja, o katerih zgolj ugibamo.

Je kakšna povezava med zakonskim tandemom Pašek_Šetinc in Studiom 23 lastnika Ivana Sušnika in družinskega prijatelja tandem? Je tudi tu kakšno ozdaje, o katerem v stilu Pašek Šetinčeve samo ugibamo? Prav kmalu bomo dobili prave odgovore na ta in podobna vprašanja kajti TEŠ-6 z vsemi legalnimi in ilegalnimi lobističnimi posegi je prevelika zgodba, da bi kaj ostalo skrito.

Do takrat pa nas bo Mojca Pašek Šetinc še naprej razveseljevala s kakšnim ponaredkom, navijaštvom in drugimi etično-profesionalnimi katastrofami. A, kakršni šefi, takšni novinarji.