Revija Reporter
Slovenija

Močan veter že povzroča težave; v Mozirju je odkril streho

STA

29. okt. 2017 11:35 Osveženo: 11:40 / 29. 10. 2017

Deli na:

Nedelja bo vetrovna, opozarja Agencija RS za okolje (Arso), ki je za popoldne in zvečer za severovzhodni in jugovzhodni del Slovenije izdala oranžno opozorilo.

Predvsem na Štajerskem in v Pomurju bodo namreč najmočnejši sunki ponekod lahko presegli hitrost 70 kilometrov na uro. Veter nekaj težav že povzroča, med drugim v Mozirju.

Po podatkih s spletne strani Uprave RS za zaščito in reševanje je zjutraj pri nakupovalnem centru v Mozirju močan veter na pomožnem objektu za vozičke odkril streho. Ta je poškodovala dve parkirani osebni vozili. Posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Mozirje, ki so odstranili streho s parkirišča in pomožni objekt prestavili na varno.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje občani o podrtih drevesih poročajo tudi iz Velenja, drevo se je podrlo tudi na Cesto na Toško Čelo na območju Ljubljane, v Gotovljah pa nagnjeno drevo ogroža stanovanjsko hišo. V Ljutomeru pa je prišlo do izpada oskrbe z električno energijo.

Podatki Arsa kažejo, da je hladna fronta od severa dosegla Alpe in bo popoldne hitro prešla Slovenijo. Za njo bo k nam pritekal hladnejši zrak.

Po napovedih meteorologov bo danes dopoldne in sredi dneva v notranjosti Slovenije pihal okrepljen jugozahodni veter, popoldne pa se bo obračal na severno do severozahodno smer. Sicer pa bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem v vzhodni Sloveniji bodo popoldne kratkotrajne padavine. Zvečer bo na Primorskem zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 18 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo večinoma sončno. V torek in sredo prav tako, a sveže. Zjutraj bo marsikje možna slana, po nižinah bo tudi nekaj megle.