Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zaposleni množično zapuščajo dom starejših v Radovljici, direktor pa je šel z računovodkinjo v Beograd

Deli na:
Zaposleni množično zapuščajo dom starejših v Radovljici, direktor pa je šel z računovodkinjo v Beograd

Zaposleni v domu starejših v Radovljici pričakujejo, da bo prišlo do odstopa direktorja Alena Grila. - Foto: Facebook/Dom Dr. Janka Benedika Radovljica

O tem, da se v domu dr. Janka Benedika v Radovljici, ki je namenjen bivanju starejših občanov, stopnjujejo nesoglasja, so opozorili sedanji in nekdanji zaposleni v anonimni pritožbi.

Naslovili so jo na svet zavoda, Občino Radovljica in na ministrstvo za delo. Ob zahtevi za odstavitev  Alena Grila, direktorja doma, so opisali njegov neprimeren odnos  do nekdanjih kot zaposlenih sodelavcev, zaradi česar so dali odpoved glavna sestra, vodja pralnice, več socialnih delavk in vodja oddelka za kadre.

Sprašujejo se, zakaj je direktor odpustil usposobljenega vodjo finančne službe in zaposlil zunanjo vodjo financ. Zapustila jih je  še dolgoletna računovodkinja, po odhodu vodje pralnice pa  je delo prevzela njena namestnica, ki prijateljuje z direktorjem in je z njim celo odpotovala v Beograd(!?) Zaradi visokih plačil zunanjim izvajalcem opozarjajo na enormno povečanje  stroškov finančnih storitev.


Direktor Alen Gril je za tednik Reporter zanikal obtožbe, da bi žalil zaposlene, nanje povzdigoval glas ter izvajal pritiske. Trdi, da je imel z zaposlenimi, ki so odšli po lastni presoji, korekten odnos, kar dokazuje z vsemi sklenjena sporazumna odpoved. Vodja finančne službe  je bil odpuščen zaradi reorganizacije dela, dolgoletna računovodkinja pa naj bi mu ob odhodu navedla, da je dobila možnost zasedbe drugega delovnega mesta, ki je finančno višje ovrednoteno in ji omogoča nadaljnji razvoj.

Gril je še omenil, da se stroški finančnih storitev niso povišali, da pa stroški izvedbe notranje revizije javnega zavoda ne sodijo med stroške finančnih storitev.  To, da se v prostem času druži z zaposleno, se mu ne zdi nič posebnega, saj kot direktor skrbi in je zadolžen za dobro delovno vzdušje pri vseh zaposlenih. Omenjena, s katero se druži, ni nobena izjema. Glede očitkov o visokih izplačilih zunanjim izvajalcem, je zapisal, da dom z njimi sodeluje po ustreznih postopkih javnega naročanja.

Grila je o anonimni  pritožbi z zahtevo po njegovem odstopu obvestil predsednik Sveta zavoda ter ga seznanil, da je svet zavoda sprejel odločitev, da ukrepi niso potrebni. Župan občine Radovljica je za tednik Reporter odvrnil, da je anonimno pritožbo odstopil komisiji občinskega sveta za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki bo o tem razpravljala na  svoji seji prihodnji teden (8. junija 2020).