Revija Reporter
Slovenija

Mladoletnik ukradel avto, povzročil štiri prometne nesreče in se nazadnje z avtom prevrnil

STA

10. jul. 2017 14:59 Osveženo: 10:03 / 09. 8. 2017

Deli na:

Mladoletnik pod vplivom alkohola je z ukradenim vozilom povzročil štiri prometne nesreče, vozil v napačno smer, s hitro vožnjo ogrožal pešce in se prevrnil.

Pred tem je ukradel alkoholno pijačo in lažje poškodoval zaposleno, ki mu je to poskušala preprečiti, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

Na bencinskem servisu v Krškem je v soboto zvečer okoli 20. ure mladoletnik ukradel osebni avtomobil, ki je bil odklenjen, v njem pa so bili ključi vozila. Po do sedaj zbranih ugotovitvah policistov in izjavah očividcev je med vožnjo povzročil več prometnih nesreč. Trčil je v prometno signalizacijo, na parkirišču pred prodajalno se je zaletel v paleto z izdelki v stekleni embalaži, trčil pa je tudi v kombinirano vozilo in ograjo.

Mladoletni voznik je nadaljeval z vožnjo skozi naselje. Zaradi visoke hitrosti je v naselju ogrožal pešce, vozil pa je tudi po levi strani vozišča. Z nevarno vožnjo je nadaljeval v smeri proti Kostanjevici na Krki, kjer je zapeljal na pločnik, izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil, so zapisali policisti.

Mladoletniku so policisti odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Ugotovili so, da je imel v litru izdihanega zraka 1,37 miligramov alkohola.

Med preiskavo so policisti ugotovili, da je osumljenec, preden je ukradel avto, v eni izmed prodajaln v Krškem ukradel steklenico z alkoholno pijačo, kar mu je zaposlena skušala preprečiti. Osumljenec jo je udaril in lažje poškodoval.

Danes ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku s kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj roparske tatvine, odvzema motornega vozila in nevarne vožnje v cestnem prometu, so še sporočili z novomeške policijske uprave.