mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mladina tik pred prodajo, po poročanju italijanske Rai naj bi jo kupil tuj investicijski sklad

Deli na:
Mladina tik pred prodajo, po poročanju italijanske Rai naj bi jo kupil tuj investicijski sklad

Naslovnice Mladine (fotografija je simbolična). - Foto: Primož Lavre

Goriški holding KB 1909 je v sklepni fazi prodaje založniške družbe Mladina, ki je založnik istoimenske revije, poroča slovenski program italijanske nacionalne televizije Rai.

»Predpogodba je bila sklenjena, ni pa prodaja še zaključena. Več vam ne morem povedati, ker smo vezani na poslovno skrivnost,« je televiziji povedal likvidacijski upravitelj KB 1909 Boris Peric.
 
Po informacijah Rai naj bi bil postopek prodaje Mladine že skoraj pri koncu, potreben naj bi bil samo še prenos delnic na kupca, kupnina naj bi bila že dogovorjena in tudi poravnana.

Na tej povezavi si lahko ogledate prispevek Rai o prodaji Mladine

Kupec naj bi bil tuj investicijski sklad, katerega imena Peric televiziji ni želel razkriti, so pa slovenski mediji v preteklosti poročali, da se za prevzem Mladine zanima sklad York. Ta ima sedež v Luksemburgu, v Sloveniji pa je že odkupil precejšnje število terjatev na slabi banki, med drugim tudi tiste do DZS in Save.



Rai razkriva tudi potek posla za prodajo Mladine. Goriška družba Transmedia, sicer hčerinsko podjetje KB 1909, je konec lanskega leta v Ljubljani ustanovila družbo Transmedia d.o.o.. Nanjo sta goriška Transmedia in založniška družba Distriest (prav tako podjetje v lasti KB 1909) prenesli 70-odstotni delež Mladine, ki ga je preko omenjenih družb obvladovala družba KB 1909.

Decembra naj bi omenjeni tudi sklad vložil obvezujočo ponudbo za odkup tega paketa delnic, pogodba za odkup pa je bila sklenjena že marca, poroča Rai. Sklad kupec naj bi tudi že poravnal kupnino, ni pa še znana njena višina. Potreben je le še prenos delnic na novega kupca, do česar naj bi prišlo v kratkem.

Direktor Transmedia d.o.o. Damjan Stanek je sicer 27. avgusta letos postal predsednik nadzornega sveta časopisne družbe Mladina, še izpostavlja Rai. Stanek je v Sloveniji kot delničar in upravitelj prisoten še v treh manjših družbah: Gebs in D2S se ukvarjata z energetiko, Am Bau team pa z gradbeništvom.