nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mladi zdravniki: Nimamo dohodkov, kot jih imajo politični funkcionarji

Deli na:
Mladi zdravniki: Nimamo dohodkov, kot jih imajo politični funkcionarji

Fotografija je arhivska. - Foto: Bobo

Mladi zdravniki so se odzvali na na etiketiranje z elito, ki so ga deležni s strani politike.

Mladi zdravniki pričakujejo, da bo koalicija danes ravnala odgovorno in da bo podprla parafiran sporazum in s tem prenehala vnašati nemir in negotovost med zdravnike in bolnike. Kot so zapisali v sporočilu medijem, je sporazum s Fidesom prava smer za nujno potrebne spremembe zdravstvenega sistema.

To so, kot navajajo, pojasnili tudi premierju Miru Cerarju. "Mi nismo na položajih, ne nabiramo političnih točk in predvsem nimamo skritih namenov! Tudi ne takih dohodkov ne, kot jih imajo politični funkcionarji," opozarjajo.

Po njihovih navedbah je nesprejemljivo, da določeni poslanci in člani vlade kot predstavniki ljudstva, ki bi morali biti zgled vsem državljanom, namenoma in sistemsko onemogočajo uresničitev prepotrebnih sprememb v zdravstvu, ki bi največ prinesle ravno ranljivim skupinam državljanov Slovenije, kot so na primer upokojenci.

Poleg tega skušajo vnesti nemir tudi znotraj različnih profilov zdravstvenih poklicev in ostalih javnih uslužbencev, trdijo mladi zdravniki, ki podpirajo ureditev normativov tudi pri ostalih zdravstvenih profilih. Uvedba standardov in normativov za zdravnike lahko spodbudi ureditev razmer tudi drugod. In urejena razvita družba bi morala stremeti k izboljšavam, so prepričani.

"Politiki, vljudno vas naprošamo, bodite previdni in dostojni v svojih izjavah," so pozvali.

Seja vlade, na kateri med drugim obravnavajo sporazum s Fidesom, še poteka. Koalicijski DeSUS in SD sporazuma ne podpirata, zato ga lahko vlada sprejme le s preglasovanjem oz. glasovi ministrov SMC. A, kot so opozorili v DeSUS in SD, to ni dobra popotnica za razmere v koaliciji.

Pismo zdravnikov objavljamo v celoti:



Odziv na etiketiranje z elito
 
Mladi zdravniki pričakujemo, da bo koalicija danes ravnala odgovorno in da bo podprla parafiran sporazum in s tem prenehala vnašati nemir in negotovost med zdravnike in bolnike. Kot smo pojasnili tudi predsedniku vlade, je sporazum prava smer za nujno potrebne spremembe zdravstvenega sistema in sicer bolj kvalitetne in varne zdravstvene oskrbe naših bolnikov, s katerimi se vsakodnevno srečujemo.
 
Mi nismo na položajih, ne nabiramo političnih točk in predvsem nimamo skritih namenov! Tudi ne takih dohodkov ne kot jih imajo politični funkcionarji.
 
Nesprejemljivo je, da določeni poslanci in člani vlade kot predstavniki ljudstva, ki bi morali biti zgled vsem državljanom, namenoma in sistemsko onemogočajo uresničitev prepotrebnih sprememb v zdravstvu, ki bi največ prinesle ravno ranljivim skupinam državljanov Slovenije, kot so npr. upokojenci. Poleg tega poskušajo vnesti nemir tudi znotraj različnih profilov zdravstvenih delavcev in ostalih javnih uslužbencev. Mladi zdravniki podpiramo ureditev normativov tudi pri ostalih zdravstvenih profilih! Uvedba standardov in normativov za zdravnike lahko spodbudi ureditev razmer tudi drugod. In urejena razvita družba bi morala stremeti k izboljšavam.

Politiki, vljudno vas naprošamo, bodite previdni in dostojni v svojih izjavah.
 
Spoštovana vlada, pričakujemo čimprejšnjo potrditev parafiranega sporazuma, saj nas čaka še dolga pot do uresničitve izboljšav zdravstvenega sistema.
 
Mladi zdravniki Slovenije