nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mitja Kunstelj znova na poti v zapor

Deli na:
Mitja Kunstelj znova na poti v zapor

Foto: Primož Lavre

Zaradi sprevrženih ponavljajočih se razžalitev in obrekovanj na svojem spletnem blogu je Mitja Kunstelj vse bliže ponovnemu življenju za rešetkami.

Prejšnjo sredo se je na okrožnem sodišču v Ljubljani nadaljevala obravnava Mitje Kunstlja, zoper katerega sta kazensko tožbo vložila dolgoletni novinar in urednik Vinko Vasle in Špela Predan, podjetnica s področja odnosov z javnostjo.

Vasle in Predanova nekdanjega vojaškega specialca Kunstlja kazensko preganjata zaradi množice njegovih razžalitev in obrekovanj, ki jih je zapisal na svojem spletnem blogu. Sodni senat pod vodstvom sodnika Borisa G. Hrovata zaradi odsotnosti Kunstlja, ki naj bi bil po besedah njegovega zagovornika bolan, ni izvedel glavne obravnave, zaslišana pa sta bila oba tožnika.

V zvezi s skrajno žaljivimi in podlimi Kunstljevimi zapisi velja poudariti, da sta Vasle in Predanova tega večkratnega obsojenca že odškodninsko tožila in tudi iztožila. Lani sta namreč postali pravnomočni sodbi okrajnega sodišča v Ljubljani, da je Kunstelj omenjenima grobo kršil osebnostne pravice z desetinami neresničnih trditev, žalitvami, žaljivimi obdolžitvami in obrekovanji v večletnem pisanju bloga.

V TISKANI IZDAJI IN V TRAFIKI ZA TABLIČNE RAČUNALNIKE VEČ O KUNSTLJEVEM IZMIKANJU PLAČILU ODŠKODNINE IN SODNIH STROŠKOV; KOLIKO RAZŽALITEV, OBREKOVANJ IN ŽALJIVIH OBDOLŽITEV NA SVOJ RAČUN JE NA KUNSTLJEVEM BLOGU DOSLEJ NAŠTEL VASLE; KAJ SI O KUNSTLJEVEM RAVNANJU MISLI KLINIČNI PSIHOLOG.