stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mitja Kunstelj se ne bo izognil zaporu

Deli na:
Mitja Kunstelj se ne bo izognil zaporu

Foto: Primož Lavre

Bloger Mitja Kunstelj se skuša po obsodbi izogniti zaporu, vendar je predlog za alternativno prestajanje kazni vložil prepozno.

Od pravnomočne zaporne obsodbe blogerja Mitje Kunstlja, nekdanjega pripadnika specialne brigade Moris, je minilo že pol leta, vendar se ta še vedno izogiba zaporu. Sodbo na pol leta zapora je novembra lani potrdilo višje sodišče v Ljubljani, obsojen pa je bil za kaznivi dejanji razžalitve in obrekovanja, ki ju je storil zoper kolumnista tednika Reporter Vinka Vasleta in strokovnjakinjo za odnose z javnostmi Špelo Predan. Kunstelj je v svojih blogih več let bolestno in kontinuirano ponavljal žalitve in sprevržene laži o Vasletu in Predanovi, zaradi česar so se sodniki odločili za zaporno kazen, ki je sicer v praksi za tovrstna dejanja zelo redka. Toda blogerju, ki je bil tako pogumen pri širjenju laži, za kar ni na sodišču pokazal nobenega obžalovanja, se zdaj nikakor ne gre v zapor. Tako je na okrožno sodišče v Ljubljani naslovil predlog za nadomestilo kazni zapora s hišnim zaporom ali z delom v splošno korist. Pri tem se je skliceval na svoje štiri otroke: da zaradi njegovega zapora ne bi mogel plačevati preživnine zanje, da bi morali zamenjati svoje prebivališče, da bi izgubili stik z očetom …

Zanimivo, da ni Kunstelj med svojimi bolestnimi napadi na tožnika in med sodnim postopkom nikoli pomislil, kakšne posledice bi lahko imelo to ravnanje na njegove otroke. Tako Vasle kot Predanova sta na poziv sodišča, ali soglašata z alternativno obliko opravljanja kazni, to zavrnila. Kunstelj je namreč, kot opozarjata, s svojimi žalitvami, lažmi in celo grožnjami proti njima nadaljeval celo po pravnomočnosti sodbe. Vasle ga je zaradi hujših groženj ovadil, tožilstvo pa je prevzelo pregon. Vasle je na prvi obravnavi pristal na poravnavo s Kunstljem, saj se je ta zavezal, da bo sporna pisanja umaknil z interneta, o obeh tožnikih pa ne bo nikoli več pisal. Toda tudi ta zaveza se je izkazala za laž, nadaljeval je namreč s hudimi žalitvami, izmišljotinami in celo grožnjami. Okrožno sodišče je prejšnji teden predlog Kunstljevega zagovornika Petra Rotarja za alternativno prestajanje kazni zavrglo, saj ga je vložil mnogo prepozno.