atomik harmonik Dobra karma

Špelca iz Atomik Harmonik – po neuspešnih ...

meghan markle_kate middleton Svet24.si

Oseba, ki je prizadela Kate Middleton, povezana z ...

jansa-pl Reporter.si

Kdo so obiskovalci kabineta predsednika vlade ...

virus, računalnik Svet24.si

Želijo vas pretentati, da delijo brezplačno ...

ILU20200504_X7R4531 Necenzurirano

Orbanov oligarh kupuje slovensko državno ...

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

Rebeka Dremelj Njena.si

Takšna je bila Rebeka Dremelj pred več kot 30 ...

Slovenija

Mitja Kunstelj obsojen za tatvino in prikrivanje

Deli na:

Tudi tokrat se je Mitja Kunstelj izmazal le s pogojno zaporno kaznijo, toda z dolgo preizkusno dobo petih let.

V sredo se je na ljubljanskem okrajnem sodišču končalo sojenje Mitji Kunstlju, nekdanjemu vojaškem specialcu, zdaj znanem po pisanju žaljivega bloga mikstone. Sodnik Andrej Gerlovič ga je zaradi kaznivih dejanj tatvine in prikrivanja obsodil na pet mesecev zapora za tatvino in dva meseca zapora za prikrivanje. Ob upoštevanju že pred meseci izrečene pogojne obsodbe na leto dni in sedem mesecev zapora zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa z mamili, mu je sodnik odredil pogojno kazen dve leti zapora, če bo v preizkusni dobi petih let storil novo kaznivo dejanje.

Spomnimo, okrajni državni tožilec Matej Oštir je Kunstlju očital, da je februarja 2009 prevzel par ukradenih avtomobilskih tablic in ju namestil na svoj avtomobil ter jih tako uporabljal v prometu. Obtoženi se je neverodostojno zagovarjal, da je tablici našel na odpadu na Metelkovi, kjer jih je menda še veliko. Sodnik se je temu čudil, saj je zelo malo verjetno, da bi nekdo našel ravno par enakih tablic. Kunstelj je še zatrjeval, da tako opremljenega vozila ni uporabljal za krajo goriva na bencinskih servisih. V kazenski postopek je bilo sicer združenih okoli deset kaznivih dejanj, od izsiljevanja do ogrožanja varnost. Večina oškodovancev, med njimi Petrol, je predlog za pregon umaknil, saj je Kunstelj vrnil denar za povzročeno škodo.

Hkrati se na okrajnem sodišču začenja nov postopek zoper nekdanjega specialca. Po odvetniški pisarni Nine Zidar Klemenčič so štirje, o katerih se Kunstelj v svojem blogu žaljivo izraža, zoper njega vložili odškodninske tožbe. Gre za Vinka Vasleta, Špelo Predan, Dušana Mikuša in Dejana Kaloha. Pravzaprav ga tožijo zaradi zapisov na dveh blogih, mikstone in mikstone speacial, vsak od njih od Kunstlja zaradi poseganja v čast in dobro ime, žaljivih obdolžitev in opravljanja zahteva deset tisoč evrov odškodnine. Najprej je odvetnica, kot je v navadi v takih primerih, sodišču predlagala, naj izda začasno odredbo za umik zapisov z omenjenih blogov in prepoved nadaljnjega pisanja o tožnikih, o čemer bo sodišče odločalo v kratkem. Po besedah Vasleta bodo odškodninskim tožbam sledile tudi kazenske tožbe.
 

loading...
Loading...