gaber 2 Odkrito.si

Slovenski športnik tik po porodu ovekovečil ...

Andrej Nahtigal Svet24.si

Poslovil se je zvezdnik Usodnega vina

meghan markle-6 Svet24.si

Panika: objavljene gole fotografije Meghan Markle?...

volitve v rusiji, dvojno glasovanje Svet24.si

FOTO: Enojajčni dvojčki? Ne, zabaviščni park ...

Kendall Jenner Najstnica.si

Kendall Jenner ima kar tri tatuje!

ales prej in potem Njena.si

Aleš danes neprepoznaven: shujšal je skoraj 100 ...

Burak Özçivit poroka Njena.si

Burak o govoricah: Se ločuje ali bo postal očka?

Slovenija

Miro Cerar TV: Ozadje lastniških sprememb na POP TV

Deli na:
Miro Cerar TV: Ozadje lastniških sprememb na POP TV

Foto: Primož Lavre

Nakup PRO Plusa in hrvaške Nova TV bodo pravzaprav plačali kabelski operaterji, ki so pristali na to, da vzamejo »POP paket« v osnovne programske sheme.

Med novinarje in urednike na Kranjčevi 26 v Ljubljani se je naselila negotovost. Odgovori na vprašanje, kako bo sprememba lastništva PRO Plusa, ki v Sloveniji ponuja največja komercialna programa (POP TV in Kanal A), vplivala na uredniško politiko, so zelo različni: od tega, da se ne bo nič spremenilo, do delnega zasuka v desno. Resnica bo slejkoprej nekje vmes.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o znaku, da investicija v PRO Plus za Američane vendarle ni ena od mnogih; Zakaj so na POP TV in Kanalu A nervozni; o ameriških lastnikih, med katerimi so »trdi republikanci«, ki odkrito simpatizirajo z administracijo Donalda Trumpa; o srečanju nekdanjega šefa Cie Davida Petraeusa s predstavniki slovenske vlade; bo zaradi novih lastnikov potrebna sprememba zakona, ki telekomunikacijskim operaterjem preprečuje lastništvo televizijske postaje; kako bo prodaja PRO Plus podražila televizijske programe; kaj lahko po zgledu iz Srbije pričakujemo v Sloveniji; zakaj gre pričakovati vsebinske spremembe pri poročanju o zunanji politiki.