alec baldwin1 Svet24.si

Po tragični nesreči se je oglasil Alec Baldwin

avstrijska policija, policijski trak, splošna, dunaj, streljanje Svet24.si

Iz stanovanja se je vil neznosen smrad, izpod vrat...

franci matoz, dimitrij zadel Svet24.si

Odstopila uprava Luke Koper

janez jansa pl7 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Janšo težko razumem, da se mu ob ...

435a62c1e58e3dccd8f42ad04a5addda Necenzurirano

Je to okoljska mafija? To je novo Vizjakovo darilo...

Tjaša Vrečič VSE Odkrito.si

TJAŠA IZ KMETIJE - tako MIŠIČASTA je

pogacar Ekipa24.si

UF, KAKŠNA ZVERINA! Tadej Pogačar kot ga še ...

Slovenija

Ministrstvo za delo pod vodstvom krščanskega demokrata Janeza Ciglerja Kralja financira Inštitut za proučevanje enakosti spolov

Deli na:
Ministrstvo za delo pod vodstvom krščanskega demokrata Janeza Ciglerja Kralja financira Inštitut za proučevanje enakosti spolov

Minister za delo družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj. - Foto: Primož Lavre

Znano je, da so za različna zasebna društva in zavode inštitucije javnega sektorja zlata jama, prek katere se napaja vrsta ljudi. Preverili smo, za kaj so na ministrstvu za delo porabili 38.951 evrov davkoplačevalskega denarja.

Ob pisanju o anomalijah zaradi klientelizma in nepotizma na Agenciji za kmetijske trge smo ugotovili, da je ena od uslužbenk Agencije, Kaja Primorac, pred tremi leti in pol skupaj z Nino Pejič ustanovila Inštitut za proučevanje enakosti spolov Maribor. Prav ste prebrali, »za preučevanje enakosti spolov«. A ta inštitut je »poslovna gazela« z denarjem javnega sektorja. Od ustanovitve je od tega sektorja prejel že 132.064 evrov.

Kar 38.951 evrov maja letos od ministrstva za delo pod vodstvom krščanskega demokrata Janeza Ciglerja Kralja (NSi). Glede na aplikacijo erar je bilo plačilo izvedeno za projekt aktivnega vključevanja in pomoči najbolj ranljivim skupinam v EU v času covid-19. Z ministrstva smo dobili pojasnilo:

»Upravičenost in projekt sta izpolnjevala vse zahtevane pogoje, prav tako je projekt sledil namenu in ciljem javnega razpisa, medtem ko je pri ocenjevanju strokovna komisija upoštevala postavljena merila. V okviru projekta se izvaja več aktivnosti, ki kot ciljni skupini naslavljajo predvsem žrtve nasilja ter otroke in mladostnike. Izvaja se od januarja 2021 do 31. 12. 2021, trenutno pa poteka povsem v skladu s podanim vsebinskim načrtom.« Bolj konkretnih rezultatov oziroma aktivnosti niso navedli.

Je pa omenjeni inštitut prejel še od Ljudske univerze Celje novembra lani  72.451 evrov ter ta mesec 20.377 evrov od ministrstva za javno upravo. O teh zanimivih izplačilih bomo še pisali.

Loading...