sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

damjan-žugelj Necenzurirano

Glavnega akterja afere slovenski Watergate bodo ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ministrica Bizjak Mlakar skriva člane nove komisije za medije

Deli na:
Ministrica Bizjak Mlakar skriva člane nove komisije za medije

Foto: Bobo

Po fiasku z medijskim zakonom je ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar imenovala novo komisijo, ki naj bi se ukvarjala s strategijo razvoja medijev v Sloveniji. Po naših informacijah naj bi imela komisija pet članov, med njimi naj bi bili tudi nekdanja informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar in odgovorna 1. programa Radia Slovenija Darja Groznik.

Informacijo o komisiji so nam potrdili na ministrstvu za kulturo, njeno sestavo pa skrivajo pred javnostjo. Po naših podatkih naj bi bili člani komisije za svoje sodelovanje zelo dobro plačani, veliko bolje kot člani ostalih komisij, ki delujejo pod okriljem ministrstva. Več o načrtih ministrstva za kulturo s slovenskimi mediji bomo pisali v naslednji številki Reporterja.

V nadaljevanju objavljamo naše vprašanje:

Po mojih informacijah je ministrica ga. Julijana Bizjak Mlakar imenovala petčlansko komisijo, ki naj bi se ukvarjala s strategijo razvoja medijev v Sloveniji, v kateri sta med drugim ga. Nataša Pirc Musar in ga. Darja Groznik. Zanima me, kdo so člani komisije in kaj je delokrog te komisije.
Ali drži tudi informacija, da je bila ga. Darja Groznik povabljena za vodjo direktorata za medije, a je vabilo zavrnila?

In odgovor ministrstva za kulturo:

Ministrica za kulturo mag. Julijana Bizjak Mlakar je res imenovala člane ožje strokovne komisije. Informacijo bomo sporočili vam in drugi javnosti, ko bomo prejeli dokazila o vročitvi sklepov o imenovanju v skupino.