ana maria mitić Dobra karma

Solze nesrečnih ljubezni Ane Marie Mitić je njen...

koronavirus-slovenija Svet24.si

Vlada bo odločila o ukrepih za naslednji teden. ...

anton stres pl2 Reporter.si

Škofovska Komisija Pravičnost in mir kritizira ...

covid-19, koronavirus, reševalno vozilo, urgenca Svet24.si

Mateja Logar: »Število postelj v enotah za ...

Screenshot 2020-10-28 at 17.26.07 Necenzurirano

Skrivnostni obisk pri Janezu Janši

brad-pitt-girlfriend Odkrito.si

Konec Bradove nove ljubezni?

Jože Hrovat 2 Njena.si

Umrl Žorž iz serije Najini mostovi

Slovenija

Ministra Počivalška pičil sršen, zaradi hude alergične reakcije ga je le hitra pomoč rešila najhujšega

Deli na:
Ministra Počivalška pičil sršen, zaradi hude alergične reakcije ga je le hitra pomoč rešila najhujšega

Zdravko Počivalšek naj bi imel hudo alergijo na pike žuželk. Pred dnevi bi se srečanje s sršenom zanj lahko končalo celo tragično. - Foto: Bobo

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek deluje, kot da mu ne more nič do živega, ne afere z maskami, interpelacija, opozicija. Če bi ga ocenjevali po njegovih nastopih in drži, bi lahko rekli, da bi si upal spoprijeti tudi z bikom ali medvedom. No, kot smo izvedeli, pa je alergik, in sicer naj bi imel hudo alergijo na pike žuželk. Pred dnevi bi se srečanje s sršenom zanj lahko končalo celo tragično.

Počivalšek naj bi po informacijah, ki smo jih dobili iz njegovega domačega kraja Olimja, doma ubil sršena, in ker je bil prepričan, da je mrtev, naj bi ga prijel s kosom papirja in hotel vreči stran, a sršen ni bil mrtev in je ministra pičil v roko. Počivalšek je doživel hudo alergično reakcijo in je imel pravzaprav samo še toliko moči, saj naj bi močno zatekel, da je poklical sosede, ki so mu pritekli na pomoč, pravijo domačini. Samo hitro ukrepanje tistih, ki so ministru priskočili na pomoč, naj bi ga rešilo najhujšega.

Zaradi hude alergijske reakcije mora namreč tisti, ki ga je pičila žuželka, kar najhitreje dobiti zdravila, saj tablete, kot so claritin ali aerius, sploh ne pomagajo, ampak je potrebna injekcija močnejših zdravil in zdravniška pomoč, pri otekanju vratu celo hospitalizacija.

Ali je bil minister Počivalšek hospitaliziran, nam do zaključka redakcije ni uspelo izvedeti, smo pa na ministrstvo za gospodarstvo poslali vprašanja glede njegovega zdravstvenega stanja in odsotnosti. Zanimalo nas je, ali vedo, da naj bi ministra pičil sršen, kako dolgo bo odsoten in kdaj naj bi se vrnil na delovno mesto, ali vedo, kakšno je trenutno njegovo zdravje.

Znano je namreč, da močna oteklina po piku žuželke, ki se pri alergikih zelo hitro širi, ne izgine tako hitro, tudi bolečine so lahko hude. Da oteklina povsem izgine, lahko pri nekaterih traja celo mesec dni ali celo dlje. Tudi odgovorov ministrstva, ki ga že v tretji vladi vodi Zdravko Počivalšek, nismo prejeli.

Loading...