ota 02 Odkrito.si

Ota Širca Roš psihično ni pripravljena, druga ...

Alsin Levent Svet24.si

To je 35-letnik, ki je v nedeljo v grob poslal ...

Drevo življenja Petisvet.si

Drevo življenja v nas aktivira spomin na to, kdo ...

Sapa, hlad, mraz, jutro Svet24.si

Po fantastičnem vremenu zdaj manj obetavne novice

meghan markle 2 Svet24.si

Dekleta bi rada nadoknadila: visoko noseča Meghan...

Khloe Kardashian Najstnica.si

Tokrat ga je dokončno zapustila

sanja grohar s sinčkom Njena.si

Sanja Grohar: Materinstvo jo je povsem spremenilo

Slovenija

Minister Prešiček zanika, da bi šikaniral voznika, ki je storil samomor

Deli na:
Minister Prešiček zanika, da bi šikaniral voznika, ki je storil samomor

Foto: Bobo - Dejan Prešiček je ob ministrovanju delal še na akademiji za glasbo.

Minister za kulturo Dejan Prešiček je včeraj zvečer v pogovoru za TVS dejal, da priznava napako, ki jo je storil s prevozom instrumentov na Konservatorij za glasbo in balet v Ljubljani. Hkrati pa je zanikal obtožbe glede šikaniranja podrejenih in poudaril, da je imel s pokojnim voznikom malo stikov.

Minister je priznal, da je bil prevoz instrumentov napaka. "V času, ki ga imamo na razpolago, sem osebo, ki je bila kurir, prosil, če lahko prepelje instrumente na konservatorij. Bil sem nepozoren in nisem poznal pravilnikov," je dejal.

Prevoz instrumentov so na administraciji označili kot prevoz paketa, da so upravičili potne naloge. Prešiček je potrdil, da so res napisali tako in da je to napaka, za katero mu je žal.

V pogovoru so se dotaknili tudi drugega očitka o šikaniranju in mobingu zaposlenih. Od 160 zaposlenih na ministrstvu za kulturo jih je 74 podalo prijavo za mobing in šikaniranje na delovnem mestu.


"V letu 2017 je bilo po podatkih, ki smo jih dobili, res 74 prijav, od tega so tri prišle v obravnavo," je pojasnil minister in dodal, da je, ko je septembra prevzel ministrstvo, sklical sestanek vseh delavcev po oddelkih in direktoratih, ker da je želel slišati predloge za izboljšanje odnosov. Poudaril je še, da v teh štirih mesecih, ko je minister, ni bilo niti ene prijave.

Povedal je tudi, da s pokojnim voznikom, ki naj bi storil samomor zaradi šikaniranja, ni imel veliko stikov. "Gospod me je petkrat peljal z ministrstva na vlado in nazaj, kar je petminutna vožnja, v katerih sva izmenjala nekaj besed ali stavkov," je povedal.

Hkrati je zatrdil, da ga ni nadiral in šikaniral. "Dvakrat sem omenil, da je prišlo do zamud in naj pride točno. Ko je dejal, da ima preveč dela, sem se odločil, da bom za prevoz koristil vladno šofersko službo, da bi ga razbremenil," je razložil minister.

Ob koncu je še dodal, da bo preiskava pokazala svoje. "Težko je obtožiti človeka, če preiskava še ni končana. Za ponedeljek sem sklical zbor delavcev, na katerem se bomo dogovorili kako naprej. Žal mi je, da ta dialog ni stekel že prej," je še dejal minister za TVS.

Loading...