pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Minister osumljen utaje davkov?

Deli na:
Minister osumljen utaje davkov?

Foto: Bobo

Eden od zaposlenih v Termah Olimia zahteva preiskavo zoper ministra Zdravka Počivalška, saj ga sumi utaje davkov.

Eden od zaposlenih v Termah Olimia ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška sumi in obtožuje davčne utaje. Kot je zapisal v dopisu z naslovom Ovadba zoper ministra Zdravka Počivalška zaradi suma utaje davkov, pričakuje, da bodo državni organi ustrezno ukrepali. Na Finančni upravi RS (FURS) so nam dejali, da na vprašanja, ki zadevajo konkretne davčne zavezance, ne morejo odgovoriti, enako so odgovorili na policiji, kjer so dodali, da prijave zaradi suma utaje davkov niso prejeli.

Avtorja, ki v Termah dela že več kot 15 let, preseneča, da se organi pregona še niso odzvali na navedbe medijev o »čudnih poslih sedanjega ministra in dolgoletnega direktorja Term Olimia Zdravka Počivalška«, ki je delnice družbe Bioto (solastnica Term Olimia), potem ko je postal minister, prodal »za pičlih 3.000 evrov, čeprav je njihova knjigovodska vrednost znašala 200.000 evrov«. Prepričan je, da se nekdo, ki prodaja premoženje daleč pod njegovo realno vrednostjo, skuša izogniti plačilu davka. Navaja primer svojega znanca iz Maribora, ki je prodajal stanovanje, a se je Fursu zdela cena prenizka in so mu naložili plačilo davka na podlagi ocenjene višje vrednosti nepremičnine.

»Seveda je davek plačal, zato me zanima, zakaj FURS ni enako ukrepal, tudi zaradi očitnega ministrovega izigravanje davčnih obveznosti. Ne obstaja niti en pameten razlog, zakaj bi nekdo delnice, vredne 200.000 evrov, prodal za 3.000 evrov,« je zapisal. In še: »Ker menim, da mora FURS enako obravnavati vse državljane, ne glede na to, ali gre za ministre ali pa navadne ljudi, zahtevam od vas in pričakujem, da boste čim prej sprožili preiskavo suma davčne utaje zoper ministra Zdravka Počivalška. Prav tako zahtevam, da FURS naredi izračun dejanske knjigovodske vrednosti prodanih delnic in na podlagi tega določi višino davka, ki ga mora minister plačati.«

Minister Zdravko Počivalšek je za medije že večkrat zavrnil očitke, ki se pojavljajo v zvezi s prodajo njegovega deleža v družbi Bioto.