Revija Reporter
Slovenija

Minister Dejan Židan je zlati prinašalec pomurskega tajkuna Polaniča

Jože Biščak

2. apr. 2017 20:00 Osveženo: 10:02 / 09. 8. 2017

Deli na:

Naložba kralja Prekmurja Stanka Polaniča v kmetijskega ministra in podpredsednika vlade dejana Židana se je bogato obrestovala.

V času vladanja Mira Cerarja je največ gradbenih poslov dobila družba SGP Pomgrad, največji prejemnik kmetijskih subvencij agencije za kmetijske trge in razvoj podeželja je skupina Panvita. Naključje? Mogoče. A če vemo, da sta obe družbi del imperija Stanka Polaniča, kjer je bil nekoč kmetijski minister in podpredsednik vlade Dejan Židan eden ključnih ljudi, je treba na poslovni uspeh kralja Prekmurja pri molzenju davkoplačevalskega denarja gledati z drugačnimi očmi.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, koliko denarja je od poslov z državo prejela Panvita; zakaj je Polaničev gradbeno-živilski imperij zmagovalec ministrovanja Dejana Židana; kako je Židan zajadral v politiko in postal kmetijski minister ter zakaj je bil prikladen kandidat; kako previden je Židan pri delitvi državnih sredstev Panviti; o zgodovini uspeha Stanka Polaniča; čaka Židana lastniški delež v Polaničevem imperiju?