stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Miklavčič okreva

Deli na:

Zdravstveno stanje ministra za zdravje Boruta Miklavčiča je dobro in stabilno, so sporočili iz kabineta predsednika vlade. Minister bo takoj, ko bo to mogoče, premeščen v Slovenijo, kjer bo nadaljeval okrevanje, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Zdravstveno stanje ministra za zdravje Boruta Miklavčiča je dobro in stabilno, so sporočili iz kabineta predsednika vlade. Minister bo takoj, ko bo to mogoče, premeščen v Slovenijo, kjer bo nadaljeval okrevanje, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Zdravniki iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana so po navedbah urada predsednika vlade v stalnem stiku s šibeniškimi kolegi. Iz kabineta predsednika vlade so danes še sporočili, da so v stalnem stiku z zdravniško ekipo šibeniške bolnišnice, kjer skrbijo za Miklavčiča. Takoj po sprejetju v bolnišnico se je odzval tudi kabinet premierke Jadranke Kosor in ponudil vso podporo za njegov čim boljše in čimprejšnje okrevanje.

V UKC Ljubljana so za STA pojasnili, da o tem, kdaj bo minister premeščen, ne vedo še nič. Pojasnili so še, da njihovi zdravniki o ministrovem zdravstvenem stanju na njegovo željo ne bodo dajali izjav.

Po neuradnih informacijah naj bi ministra ne prizadela možganska kap, ampak naj bi bile zdravstvene težave posledica dekompresijske bolezni zaradi potapljanja.

Po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina naj bi Miklavčiča v UKC Ljubljana, kjer bo nadaljeval zdravljenje, premestili najkasneje v soboto zjutraj. Hrvaški in slovenski zdravniki so namreč ocenili, da splošno ministrovo stanje dovoljuje prevoz.

Direktor šibeniške bolnišnice Željko Burić je za Hino dejal, da so Miklavčića v šibeniško bolnišnico poslali iz ambulante v Primoštenu, v kateri se je oglasil, ko mu je bilo slabo po potapljanju. Miklavčič je tožil o splošni slabosti ter nemoči v levi roki in nogi, je še izjavil zdravnik Burić.

V šibeniški bolnišnici so opravili vse nujne preiskave, med drugim tudi CT glave ter dve magnetni resonanci, njihov nevrološki oddelek pa je v neposrednem stiku s kliniko za nevrologijo UKC Ljubljana, je še dejal Burić.

Kot je znano, so hrvaški portali v četrtek pozno zvečer poročali, da je slovenski minister za zdravje Borut Miklavčič na potapljanju v Primoštenu začutil slabost in se nemudoma napotil v bolnišnico, kjer so ga tudi zadržali. Čez dan so v bolnišnici opravili vse potrebne preiskave in ga hospitalizirali zaradi simptomov možganske kapi.