kuljaj jasna-m24 Odkrito.si

Jasna Kuljaj v toplicah doživela šok

karen mcdougal Svet24.si

Zajčica trdi, da je imela razmerje s Trumpom

Tiangong-1 Svet24.si

Kje bo v plamenih legel k večnemu počitku? ...

marjan šarec-volitve_prvi krog Svet24.si

Marjan Šarec: Na uho mi je prišlo nekaj, kar ...

Screenshot from 2018-03-20 11-44-20 Najstnica.si

Najboljši filmi o plesu

ales prej in potem Njena.si

Aleš danes neprepoznaven: shujšal je skoraj 100 ...

spela groselj Njena.si

Špela Grošelj ima dovolj!

Slovenija

Miha je očeta potolkel s kladivom in nato truplo obglavil - pošiljajo ga na zdravljenje

Deli na:
Miha je očeta potolkel  s kladivom in nato truplo obglavil - pošiljajo ga na zdravljenje

Foto: Facebook - Miha Stanič.

Sodnica koprskega okrožnega sodišča Orjana Trunkl je za 31-letnega Izolana Miho staniča, obtoženega, da je maja letos umoril svojega očeta, odredila varnostni ukrep obveznega psihiatričnega zdravljenja in varstva v zdravstveni ustanovi, poročata današnji Dnevnik in Primorske novice.

Stanič je očeta najprej napadel s kladivom in mu z več udarci prizadejal hude poškodbe glave, po smrti pa je truplo še obglavil.

Kot poročata časnika, je obtoženi vse od prijetja v enoti za forenzično psihiatrijo v Mariboru, kjer bo zdravljenje tudi nadaljeval. Po navedbah Dnevnika zdravljenje lahko traja največ pet let, v primeru prištevnosti pa bi za storjeno dejanje dobil najmanj 15 let zaporne kazni.

Obtoženega zaradi njegove bolezni sodišče ni vabilo na obravnavo. Sodnica pa je sledila mnenju izvedenca psihiatrične stroške Vanje Rejca, da je bil obdolženi v času storitve kaznivega dejanja neprišteven. Med drugim je izvedenec potrdil, da je bil obdolženi duševni bolnik, njegova trajna duševna bolezen pa je bila vzrok za to, kar se je zgodilo.

Kot še pišejo Primorske novice, je odvetnica Danica Štrukelj Stanonik tudi v zaključni besedi spomnila, da se je zdravil več let, po njenih besedah pa je nerazumljivo, da mu ni bila nudena ustrezna oskrba. Menila je, da bi tragičen dogodek lahko preprečili z ustreznim ukrepanjem psihiatrične stroke. Po navedbah Dnevnika pa je bila zagovornica kritična tudi do policije, češ da v dneh pred umorom ob resni grožnji ni primerno ukrepala.