sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Migranti kradli v vrhniški trgovini

Deli na:
Migranti kradli v vrhniški trgovini

Foto: Reuters

»Incident se je zgodil, ko so v trgovino Blagomix vstopili begunski mladeniči in brez plačila odšli z nagrabljenim blagom - Trgovke so jih lahko nemočno opazovale,« je pred dnevi na kratko poročala novembrska izdaja vrhniškega glasila Naš časopis.

Tako so se še enkrat demantirale trditve prevladujočih, pro-migrantsko razpoloženih medijev, o poštenih in miroljubnih migrantih, ki ne povzročajo nevšečnosti in si želijo samo boljšega življenja. No, očitno si to predstavljajo malo po svoje. Pridejo in vzamejo. Ker so ubogi.

Kaj natanko se je novembra zgodilo v trgovini Blagomix na Vrhniki, pretekli teden nismo mogli izvedeti. Očitno je šlo za migrante, ki so bili nastanjeni v bivši vojašnici na Stari Vrhniki in so se brez nadzora sprehajali po kraju Ivana Cankarja. Tam so jih sprejeli pripadniki Civilne zaščite, Karitas, skavtov, policije, Rdečega križa in drugi, ki so jih oskrbeli z vsem potrebnim, tudi z oblekami. A očitno s prejetim iz »druge roke« niso bili zadovoljni, zato so si kar sami postregli.

»Ne moremo komentirati. Nismo pristojni. Govorite z odgovornim,« so nam dejali v trgovini Blagomix, ko smo jih poklicali v zvezi z incidentom. Toda tudi Janko Jazbec, ki je na spletu napisan kot lastnik, se nam ni oglašal ne na klice ne na poslana SMS - sporočila. Zanimivo je, da policija o tem ne ve ničesar. »O dogodku, ki ga omenjate, Policijska uprava Ljubljana ni bila obveščena,« so nam odgovorili. Zakaj zadeva ni bila prijavljena, lahko samo ugibamo. Mogoče zato, ker se ljudje bojijo, da bi jih obtožili rasizma, ksenofobije, lahko tudi sovražnega govora.