Revija Reporter
Slovenija

Migrant na ljubljanskem avtobusu poškodoval deklico? To pravi policija

M. M.
3 1.000

5. jun. 2024 15:40 Osveženo: 16:18 / 05. 6. 2024

Deli na:

Fotografija je simbolična.

Sašo Švigelj

Policija je potrdila napad na deklico na avtobusu ljubljanskega potniškega prometa, o katerem je javno prva spregovorila ravnateljica Osnovne šole Brezovica pri Ljubljani Meta Trček, ki je staršem učencev poslala dopis.

Po podatkih policije je 24-letni moški ogovarjal potnike in z neznanim predmetom tudi lažje poškodoval otroka, ki se je nahajal na avtobusu.

Na današnji novinarski konferenci je policija na vprašanje, ali je šlo res za migranta, potrdila, da gre za državljana »tretjih držav« (po poročanju medijev Maročana), ki ni pridržan – nahaja se v azilnem domu, urad za migracije pa mu je omejil gibanje, pravi policija.

Ljubljanski potniški promet je sicer zanikal, da bi prišlo do napada na avtobusu. »Potem ko smo dobili obvestilo ravnateljice, smo pogledali posnetke z avtobusa. Napad se na avtobusu ni zgodil, posnetki ne kažejo ničesar posebnega. Kar lahko razberemo, je, da so iz avtobusa na postajališču izstopili dve dekleti, dva fanta in gospod,« je za portal Siol dejal direktor LPP Peter Horvat.