Revija Reporter
Slovenija

Vremenske teorije zarote: sta Putin in Golob kriva, da je Pavlu Ruparju toča stolkla paradižnik in solato?

M. M.
1 1.302

26. jul. 2023 9:02 Osveženo: 10:55 / 26. 7. 2023

Deli na:

Teorija zarote: za vremenskimi pojavi stojijo Združene države Amerike z »razvpito« tehnologija za ionosferske raziskave HAARP

STA

Nekdanji poslanec SDS in zdaj dežurni Janšev borec za glas upokojencev Pavel Rupar je ves iz sebe zaradi neurij, ki se to poletje znašajo nad Slovenijo. Menda si ne zaslužimo drugega, ker so, tako meni Rupar, pri nas »prepovedane čisto vse vrednote normalnega sveta«.

»Toliko od noči.. Ampak, ali si zaslužimo kaj drugega Slovenija moja? Popolnoma zblojena družba pod totalitarno diktatirsko okupacijo in prepovedane čisto vse vrednote normalnega sveta.. Poniževanje upokenih skupin volilcev, zmešan sistem in.. Za bruhat 🤮! Niti narava nam ni naklonjena.. Boga menda ne priznamo, dveh spolov moškega in ženskega tudi ne.. Smo v popolni norišnici!! Ali pa Putin s soglasjem Goloba in Amerika delajo poizkuse z vremensko vojno nad Slovenijo, ker je itak nora in za uničit..« je na facebooku zapisal Rupar, ki mu je, sodeč po objavljenih posnetkih, toča zdelala solato in paradižnik.

Rupar je, domnevamo, že od malih nog seznanjen z vremenskimi pojavi kot so dež, toča in veter, a po dveh tednih neurij je očitno tako iz sebe, da ignorira pojasnila strokovnjakov o vremenu in gre razlago za ujme iskat v odnosu Slovencev do vere, teoriji spola ter Putinovi in Golobovi vremenski vojni.

Ruparjeva omemba vremenske vojne je pritegnila ljubitelje vremenskih teorij zarote, ki so te dni v svojem elementu in družbena omrežja neutrudno zasuvajo z »dokazi«, da za vremenskimi pojavi stojijo Združene države Amerike z »razvpito« tehnologija za ionosferske raziskave HAARP – slednjo kot krivca na nad potegnejo vsakič, ko močneje dežuje, sneži ali pa je suša.

Med tistimi, ki širijo tovrstne teorije zarote, je tudi predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović, ki še ni naletel na družbeno histerijo, ki je ne bi poskušal izkoristiti za politično promocijo. Čeprav je po izobrazi predvsem strokovnjak za pendrek – pri 14 letih se je vpisal na policijsko kadetsko šolo in nato več let delal v policiji, dokler ga niso vrgli iz službe –, je Stevanović na tiktoku objavil video, v katerem je za vremenske pojave okrivil tudi človeške posege ter šel razlagat HAARP; eksperimente Nikole Tesle in poskuse spreminjanja oscilacij človeških možganov.