profimedia-0890030370 Svet24.si

Na Luni odkrili jamo, primerno za izgradnjo stalne...

alaya, portorož, požar Svet24.si

Foto: Žalostni prizori iz Portoroža, a lastnik ...

1695038455-dsc08594-1695038390241 Necenzurirano

Kaj vse po poplavah preiskuje policija: posle z ...

Andrej Voncina-fb Reporter.si

Bomba za vernike: razrešen in suspendiran ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Hahaha! Pogačar objavil zmagoslavno fotografijo, ...

Žan Videc, Martina Revija Stop

V zakulisju MMS

milicJPG Ekipa24.si

Linčajte Sekulića, linčajte mene, a vsak rabi ...

Slovenija

Mercator namerava prevzeti Pivovarno Laško

Deli na:
Mercator namerava prevzeti Pivovarno Laško

Foto: Arhiv Reporterja

Uprava Mercatorja se je danes odločila za namero za prevzem Pivovarne Laško, s čimer je že seznanila Agencijo za trg vrednostnih papirjev, Urad RS za varstvo konkurence ter upravo in predstavnike zaposlenih v laški pivovarni.

Predsednik nadzornega sveta Pivovarne Laško Vladimir Malenković z odločitvijo Mercatorjeve uprave še ni seznanjen. Kot je dejal za STA, uradne informacije o nameri Mercatorja, da prevzame Pivovarno Laško, nima, ni niti seznanjen s podrobnostmi prevzema in zato zadev ne more komentirati.

Kot pravijo v Mercatorju, lahko s strateško povezavo s Pivovarno Laško dosežejo številne pozitivne ekonomske in finančne učinke.

Za podporo pri pripravi prevzemne ponudbe bodo angažirali pravne in finančne svetovalce, poleg denarja pa imajo za financiranje prevzema tudi možnost uporabe delnic iz odobrenega kapitala in obstoječih lastnih delnic.

Finančno prestrukturiranje skupine Pivovarna Laško, ki je lastnica 23,34 odstotka te največje slovenske trgovske družbe in med prodajalci skupaj 52,10-odstotnega deleža Mercatorja, je trgovec sposoben izvesti v letih 2012 in 2013. Podrobnejše načrte v zvezi s strateško povezavo pa bo Mercator predstavil ob pripravi prevzemne ponudbe oz. prospekta.