Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Megajahte za šejke in tajkune z opremo iz Novega mesta

Deli na:
Megajahte za šejke in tajkune z opremo iz Novega mesta

Foto: Primož Lavre

Novomeško podjetje Bobič Yacht Interior je med drugim izdelalo luksuzno pohištvo za 130 metrov dolgo megajahto.

V marini Portorož sta se zibali dve jahti, v primerjavi z njima druge privezane lepotice zbledijo. Poznavalci pravijo, da sta 26 metrov dolgi jahti dvojčici Silver Rose in White Rose (na fotografiji) v lasti Latvijcev, presenečeni pa smo ugotovili, da v Sloveniji nista zgolj privezani in v tranzitu, pač pa ju je opremilo slovensko podjetje. Gre za družbo Bobič Yacht Interior iz Novega mesta, ki izdeluje luksuzno pohištvo za jahte, pa tudi za ugledne hotele in druge naročnike. Po besedah direktorja podjetja Jožeta Bobiča so s pohištvom opremili omenjeni jahti, venda,r vsaj kar se tiče njihovega dela, niti ne sodita med velike.

Največja jahta do zdaj, ki so jo opremili s pohištvom, je kar 130 metrov dolga megajahta. Bobič je povedal samo, da so jo naredili v nemški ladjedelnici, sicer pa so njihovi naročniki še nizozemske in turške ladjedelnice. Po navadi s pohištvom ne opremijo jahte v celoti, pač pa so specializirani za pohištvo višjega razreda za lastniške kabine, VIP-kabine in salone. Pohištvo za jahte, dolge od 30 do 80 čevljev (približno 10 metrov do 25 metrov), izdelujejo že 16 ali 17 let. Ker je trg zanje v letih 2007 in 2008 zelo upadel, so se usmerili tudi v izdelavo pohištva za megajahte in drugo luksuzno pohištvo. Pri velikih projektih je dizajn pohištva že določen. Zaposlenih imajo 60 ljudi in še zaposlujejo, se razvijajo. Trenutna gospodarska kriza nima samo slabe plati, lahko ima tudi dobro, samo ozreti se je treba naprej po začrtani poti.

Nedavno so v Parizu opremili luksuzni hotel George, kjer je cena nočitve v suiti kar 17 tisoč evrov. Sedaj opremljajo na Champs-Élysées luksuzni hotel Claridge in v Berlinu hotel Hyat, nato pa pride na vrsto nov projekt v Moskvi.

VEČ V TISKANI IZDAJI IN V TRAFIKI ZA TABLIČNE RAČUNALNIKE.