Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

matic in katja 2 Njena.si

Matic: Nad Katjo nikoli nisem izvajal nasilja

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Medvoški most med Mitjo Klavoro in Novo Slovenijo

Deli na:
Medvoški most med Mitjo Klavoro in Novo Slovenijo

Foto: arhiv Reporterja

Pred lokalnimi volitvami so se v Medvodah na skupnem povezovalnem mostu znašli predsednica NSI Ljudmila Novak, predsednik Desusa Karl Erjavec in generalni sekretar zveze borcev Mitja Klavora. Vsi trije so namreč podprli župansko kandidaturo 28-letnega Nejca Smoleta, ki je s svojimi plakati polepil skoraj vsak kotiček občine Medvode. Zanimivo je, da se je volilni komisiji javno predstavil kot absolvent prava, čeprav to ni uradni naziv izobrazbe (uradno se mu namreč priznava končana srednja šola), na spletni strani pa celo kot pravnik, kar je še posebej zavajajoče.

Njegov uradni predlagatelj je lista Glas aktivnih Medvoščanov (GAM), na kateri se tudi sam poteguje za občinskega svetnika, uradno pa sta ga podprla še občinski odbor Desusa in občinski odbor NSI. Generalni sekretar ZZB NOV Mitja Klavora je županskega kandidata Nejca Smoleta in njegovo listo podprl v soboto, ker, kot so nam povedali v LAM, na njej nastopa tudi njegov sin Vito Klavora kot nosilec liste v medvoški volilni enoti.

Smole je že dva mandata občinski svetnik, poleg tega je predsednik krajevne skupnosti Smlednik, kjer je tudi katehet v župniji, zelo dobro pa sodeluje tudi z medvoško organizacijo zveze borcev. »Pomembno je, da župan prisluhne občanom, je dialoški, spoštuje mnenja in predloge krajevnih skupnosti, zna povezati občane, društva in zna navdušiti svetnike za to, kar želi izvesti. Zadovoljna sem z izbiro medvoškega odbora NSI, saj je program Nejca Smoleta zelo podoben programu NSI,« je ob tem zapisala predsednica NSI Ljudmila Novak.

Mitja Klavora je Smoleta podprl v soboto. V preteklosti je dal precej izjav, ki so vse prej kot povezovalne in dialoške. Ko je pred dvema letoma pozival ljudi k udeležbi na »spontani ljudski vstaji«, je »debilnega Gorenaka in nasilnega Pličanića«, ki da grozita z državno represijo, primerjal s škofom Mahničem s teorijami, ki so privedli do kolaboracije in bratomornega pobijanja:  »Dragi prijatelji, tovarišice in tovariši, zver, ki se je plazila po Evropi in naših krajih, je spet tu. Plazi se po domačih krajih, po naši domovini in po Evropi. Naši predniki so nam z dejanji pokazali, kako je treba s takšno zverjo in poduk moramo upoštevati.«