favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Medijski zakon kot nov akt kulturne hegemonije stranke SD

Deli na:
Medijski zakon kot nov akt kulturne hegemonije stranke SD

Medijska ekipa ministrstva za kulturo: podsekretar Branko Jezovšek, generalna direktorica direktorata za medije Tamara Vonta in državna sekretarka Tanja Kerševan Smokvina. - Foto: Ministrstvo za kulturo

Sprememba zakona o medijih je v javni razpravi do konca avgusta – v času počitnic. Dotaknili smo se nekaterih vprašanja, saj pri noveli ne gre le za nujne prilagoditve digitalni medijski realnosti.

Kdo so strokovnjaki, ki so v treh mesecih »prečesali« že pripravljeno novelo medijskega zakonika v času odhajanju prejšnjega ministra Dejana Prešička? Kakšen je njihov nazorski profil in zakaj je med njimi vodja ljubljanskega tožilstva in novi ustavni sodnik?

Zakaj je po prepričanju nekdanjega novinarja in poslanca Mira Petka zunaj zdrave pameti sprememba medijskega zakona, ki uvaja za sovražni govor inšpektorja in bi ta spraševal za mnenje strokovna združenja medijev ali novinarjev? Bodo ljudje iz enega medija, ki so v Društvu novinarjev Slovenije, odločali o kolegih v drugem, konkurenčnem mediju?

Ima nasprotnica neoliberalizma v medijski politiki EU državna sekretarka na ministrstvu za kulturo Tanja Kerševan Smokvina tudi neliberalen odnos do medijskega podjetništva?  

Zakaj nekdanja ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar meni, da novi zakon vnovič izrinja slovensko glasbo v neslišni nočni čas?

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24