izgorelost Svet24.si

Izgorelost – ko pritisk dela vodi v ...

alkotest, policist, voznik, nadzor, splošna Svet24.si

Na cesti pijani kot na veselici; neslavni rekorder...

410167490_683711440538299_444785036928894066_n Necenzurirano

Divji zahod v zdravstvu: čiščenje krvi za 5.000...

fajon leyen golob pl Reporter.si

Ozadje odstopa Tomaža Vesela: kdo je torpediral ...

Victor Sanchez Primož Roglič Ekipa

Poziv trenerja Olimpije: Mi lahko kdo organizira ...

daria-lorenci-flatz, jadranka, kumovi Njena.si

'Jadranka' iz Botrov: Najraje bi se zabila v zid!

Primož Roglič Ekipa

Hude obtožbe na račun Rogličevih šefov: Silili...

Slovenija

MeBriga - Trajni mandat

Deli na:

  06.01.2009Objava na teletekstu RTV :Ravnatelji želijo trajni-dosmrtni mandat!Po sodnikih še ravnatelji?

 

06.01.2009

Objava na teletekstu RTV :

Ravnatelji želijo trajni-dosmrtni mandat!

Po sodnikih še ravnatelji?

Žal Slovenci ne doživljamo samo staranja prebivalcev, dobili smo  vlado, z idejami, ki smrdijo po zatohlosti in gnilobi in so vedno pokazatelj razkroja, ne pa napredka in razvoja družbe. Posamezne tako imenovane civilno družbene skupine so očitno začutile, da je ponovno nastopil čas, ko bodo skupaj z  politiko poustvarile star sistem obvladovanja posameznika in družbe v celoti. Kaj pa je trajni mandat ravnateljev drugega kot ravno to? V enopartijskem sistemu je bilo normalno, da je bil vsak učitelj družbenopolitičen delavec kaj šele ravnatelj, ki je kot avantgarda  vcepljal  enopartijsko doktrino v mladega človeka in s tem pomembno vplival in še vpliva na razvoj družbe.

Danes bi pričakovali, da bodo v našem šolstvo podpirali nove ideje in mladim "odpiral glave", da si  najdejo svoje poti in spoznanja. Taka družba bi imela prihodnost, ne pa družba v kateri bodo dosmrtni ravnatelji utrjevali propadlo doktrino zaprte družbe.

Sodniki bodo dobili večje plače. Dodatek za uspešnost bodo razdelili vsem...!

Dolgo sem verjela v pravičnost in poštenost vsaj v sodni veji oblasti. Danes pa mi je jasno, zakaj ima gospa pravica zavezane oči. Bojim se, da v družbi ne bi bilo nič slabše, če jih ne bi bilo. Večkrat sem ugovarjala, češ zakoni se ne pišejo samo za "rajo". Pa ne bi smela. Preveč, preveč je teh podob, ko kurji tatovi sedijo v kurnikih, pardon restih ali kako jim že rečejo, medtem, ko naši gospodje zaradi svinjarij, ki seveda še  niso kriminal ležijo na karibskih plažah. Še včeraj neodvisni sodniki  ali tožilci, čez noč ali še malo hitreje postanejo odvetniki ali politiki. Kdo bi verjel njihovi poprejšni neodvisnosti?

Z uravnilovko bodo poskrbeli, da ne bo sprememb, pobud za boljše in aktivnejše delo in  vlekel bo zgled : Manj je boljše!

Še posebej mi prihaja na misel obdobje, ko so politiki ugotovili, da bi bilo dobro, ko bi v gospodarstvu začeli vspodbujati inovativnost. Tragikomično je bilo, ko so zahtevali inovativost od vseh enako. V podjetju je bil lahko posameznik nagrajen za inovacijo samo enkrat, kajti inovativnost je bila zahtevana od vseh enako!

 Tako je tudi  ogenj inovativnosti  hitro ugasnil.

Trenutna oblastna politika  dobro ve koga mora kupiti in koga ustrahovati. Ta znanja dobro obvlada. Kot hobotnica, ki ima lovke povsod tam, kjer je potrebno, in ve, da  za oblast potrebuje vsaj 50,01 % volilnega telesa. Vse kaže na slabše kot je bilo.

Nekaj pa je vseeno drugače. Danes vemo, da nič ne traja večno.