severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

Slash Revija Stop

Slash - doživel nepopisno tragedijo

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Slovenija

MeBriga-Toleranca

Deli na:

  14.09.08 TOLERANCA

 

14.09.08

 TOLERANCA

V zadnjih dneh sem spoznala drugi obraz nekaterih mojih znancev. Nikoli jih nisem zavračala ne glede na to, ali  so nazorsko opredeljeni  levo ali desno,  z tistimi, ki   niso želeli, o politiki preprosto nisem  razpravljala.  Imeli smo prav prijazne odnose do..? Zadnje čase so postali zbadljivi, nervozni, da ne rečem zljovoljni ali celo sovražni. Včeraj me je dobri znanec napadel, češ, da je janša kriv, da v cerkvi zvonijo zvonovi in ne more spati. Nisem mogla verjeti ali slišim dobro?  Od kdaj v cerkvah zvonijo zvonovi? Neštetokrat sva se že videla in pogvarjala, pa tega nikoli ni omenil.

Tudi sosed, se je čudil nad spremenjenim odnosom kolega na prav podoben način, ki je, čeprav nikoli prej,  postal zbadljiv, nejevoljen..

Vedno bolj opažam in sem prepričana, da tovariši, ki so verjeli v utopijo komunizma niso sposobni tolerance, razen seveda ko so na oblasti in vsi plešemo na njihovo muziko. Takrat so človekoljubi, pridigajo, prodajajo človekove pravice in strpnost, o kateri nimajo pojma