Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

MeBriga-Sestavljanje vlade 2008

Deli na:

RAZPAVLJANJA PRED SESTAVO NOVE PAHORJEVE VLADE Imamo faflače in imamo garačeNastop Pahorja in njegova predstavitev usmeritve dela vlade v njegovem mandatu je nabit z izrazi Jaz bom...., Jaz ne bom... Vse bo uredil On, če bo kaj narobe naj pokličejo njega ...to je prava demonstracija apsolutista in prav čudi me, da so na ta način označevali JANEZA JANŠO,  ki je govoril Vlada je, Vlada bo....

RAZPAVLJANJA PRED SESTAVO NOVE PAHORJEVE VLADE

Imamo faflače in imamo garače

Nastop Pahorja in njegova predstavitev usmeritve dela vlade v njegovem mandatu je nabit z izrazi Jaz bom...., Jaz ne bom...

Vse bo uredil On, če bo kaj narobe naj pokličejo njega ...to je prava demonstracija apsolutista in prav čudi me, da so na ta način označevali JANEZA JANŠO,  ki je govoril Vlada je, Vlada bo....

Napoved, da bo zadovoljen z izjavo Hrvatov,  da dokumenti, ki so jih predložili  evropski komisiji ob pristopnih pogajanjih in v katerih  je polno zarisanih mej kot dokončnih,  je  katastrofa.  Glede na to, kako Hrvati spoštujejo mednarodne pogodbe in sodišča, si lahko mislimo kaj bo iz tega nastalo. Take države ne rabim v takih okoliščinah mi je vseeno, če postanemo ena od županij Hrvaške. Bodo bolje poskrbeli za moj interes državljanke.

 Nastop stare politične elite, ki prevzema oblast pokaže, da se niso spremenili niti za las.

Tudi prvi nastopi predsednikov odborov lepo prikazujejo stare politične manire, ki so nas  enkrat že pripeljale do roba katastrofe, a so jo naši garači preprečili.

Ne bo potrebno veliko časa, da bomo potrdili, da Pahor sodi med faflače in nisem čisto  prepričana ali me tlači mora ali je res?

 

P.s.

Nekdo je poskušal JANEZA JANŠO primerjati z  Don Kihotom.  Kdor  jemlje Servantesov roman kot opozorilo družbi, da je skrenila s prave poti, bo našel v tem razlog za resen razmislek.

Prispeven napisan (11.15)po govoru Pahorja in dela predcednikov odborov.

 

14:06:34

To je nastop voditelja

Nastop  JANEZA JANŠE me je pomiril. Verjamem, da  ga prehod v opozicijo ni iztiril. Ob njegovem nastopu sem videla nastop voditelja, kakršen je potreben vsaki dobro namerni družbi oziroma državi. Z umirjenostjo, ki jo v današnjih časih premore redko kdo je pokazal, da ve kaj govori, ve kaj hoče in tudi ve kako do cilja. Verjamem, da mu je dosedanje vztrajanje na vrednotah v veliko pomoč , kažejo tudi edino pravo pot, ki jo vidimo mnogi, voditi po njej  pa so sposobni le redki.

 

15:06:56

Stari novi obrazi parlamenta

Ali sem budna ali imam nočno moro in se mi samo zdi, da se je čas zavrtel  vsaj za 15 let  nazaj ? V parlamentu so face iz začetka 90 let.!!! Pa tudi govor je enak.

 Rihterjeva

Rihterjevo, ki je ena od povratnic še vedno  motijo celo vprašanja  nasploh in se pri tem sprašuje kako si jih nekdo dovoli  postaviti ali pa , da preprosto niso prava. To je stanje njenega duha, ki ne more dojeti, da nekdo lahko drugače razmišlja in zato tudi drugače sprašuje. Ponižuje spraševalca z nepoznavalcem,  kar kaže na njeno stalinistično miselno matrico, ki ne bo nikoli sprejela rezultata demokratične razprave.

Računajo, da bo sedanja opozicija zaradi vrednot, ki jih zagovarja omogočila mirnejše čase, da bo manj težavna, kot je bila ona, ker si zaradi vrednot ki jih zagovarja in živi enostavno ne more privoščiti orodij, katere so uporabljali oni sami, kot  so neprestana produkcija laži in podtikanje afer. Zato pa so obljubljali drugačen parlament in izboljšanje kulture dialoga. V kolikor bo do tega prišlo, bo to zasluga izključno sedanje opozicije, ki ji resnica in kultura dialoga v resnici veliko pomeni.

V dobro nas vseh pa upam, da opozicija ne bo molčalna, kajti mlačnost ni vrednota in ni napredek, nasprotno tisti ki molči, je soodgovoren.

 

16:27:39

Kek

si želi situacije, da bi bila opozicija takoj napadalna. To mi ni nerazumljivo, ker ZERES-vci računajo, da bo opozicija sesuvala SD  tako, da bi v prihodnosti Golobič izšel iz spopada kot edina alternativa. To je plan rdečih kapitalistov (beri forum 21), Pahor ni njihova prva izbira ampak je bil trenutna NUJA. To so si želeli že v predvolilnem spopadu in še vedno računajo s tem. Kot smo slišali jim JANEZ JANŠA ni nasedel.

 

17:20:09

Doslej je večina opozicijskih poslancev  z umirjenimi nastopi in korektnimi opozorili pokazala,  kaj je kultura dialoga.

In ko ugotavljam boljšo kulturo dialoga, nastopi Vajgel, ki ga potrdi na način, kot da ima zasluge za to pozicija, hkrati pa ga  ruši sam, ko govoriči o domnevni bolečini poraza opozicije. Seveda me to ne preseneča, saj so za nizek nivo kulturnega dialoga v resnici poskrbeli sami, ko so bili še opozicija. Vrača se v leta Drnovškove vladavine in ob tem ne potegne  nobene logične sinteze na današnji čas. Zaradi ustroja globoke države, v  svojem okolju ne sme misliti, ker zanj mislijo drugi in bo frustracijo, ker ni postal minister  kanaliziral v še bolj sovražen odnos do opozicije. Tak je ustroj goboke države vsak ima nekoga nad sabo, ki mu mora biti skrajno vdan in nekoga pod sabo, na katerem si zdravi frustracijo ritolizništva. 

Kakšno je življenje v globoki državi?  

Kot "kurja lojtra "; kratek in usran!

 

18:16:11

Razprava poslanke SD novinarke JANJE Klasinc in njeno medvrstično dopovedovanje, da smo imeli v preteklem obdobju državo v stilu  Ludvika XIV  "država to sem jaz" in da bi bilo bolje imeti moto "država to smo mi ", je besedna akrobacija tvorcov globoke države, ki dela ravno  nasprotno tistemu, kar govorijo. Že Pahorjev nastop je pokazal, čigava  Slovenija bo.

 

18:51:41

V mojem kraju je tudi narava  proti potrditvi vlade. Dežuje in grmi.

Opozorilo ali slučaj ?

Poslanci so odločili :

Za:56

Proti :30