pijana voznica, alkohol Svet24.si

Rezultat alkotesta šokiral radeljske policiste

meteorit Svet24.si

Streljaj od slovenske meje ponoči pristali ...

bencin, dizel, bencinska-črpalka, pomanjkanje Necenzurirano

Pogovoriti se moramo o trgovcih #kolumna

fajon jansa golob tonin bobo Reporter.si

Pleše z volkovi: ozadje brutalnega političnega ...

goran dragic trst 22 af Ekipa24.si

Slovenija v Trstu pokazala svojo moč! Italijani ...

anneliese-kohlmann Odkrito.si

Zgodba o eni najbolj hudobnih žensk v zgodovini

slovenija sekulic Ekipa24.si

Norišnica v Trstu že več kot uro pred tekmo! ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mayer in SDS nad Goloba z nakazili Janševega albanskega prijatelja

Deli na:
Mayer in SDS nad Goloba z nakazili Janševega albanskega prijatelja

SDS se je prek Planet TV Roberta Goloba lotila z zgodbo, v kateri ima glavno vlogo dober prijatelj in politični podpornik Janeza Janše - Foto: posnetek zaslona

»Dokumentirano: ime Roberta Goloba v mednarodni finančni preiskavi zaradi nakazil na podjetje v Črni Gori! Gre za 600 tisočakov, sproti dvignjenih v gotovini. Kje so končali? Imamo papirje in ugotovitve obveščevalcev. Ekskluzivno razkrijemo v Planet 18.«

Tako se glasi twitt, ki ga je danes popoldne objavil Mirko Mayer, urednik Planet TV, ki je v lasti Jozsefa Vide, madžarskega oligarha iz kroga Viktorja Orbana. V njem je napovedal afero, s katero naj bi SDS dokončno obračunala z Robertom Golobom, predsednikom stranke Gibanje Svoboda in najresnejšim političnim konkurentom Janeza Janše. Toda zgodba se jim je vrnila kot bumerang: ključni akter v njej je namreč tesno povezan s SDS in Janšo osebno.

Za kaj gre? Planet TV je objavil nakazila, ki jih je podjetje Gen-I leta 2019 nakazoval na račun črnogorskega podjetja MB Consulting. To je bilo ustanovljeno decembra 2016 v Podgorici, slovenski trgovec pa je imel z njim sklenjeno pogodbo za svetovanje in zastopanje pri veleprodaji električne energije na trgih Kosova in Albanije. Denar, ki je prihajal na podjetje MB Consulting, naj bi njegov direktor dvigoval v gotovini.

Foto: posnetek zaslona - Po naših podatkih je ustanovitelj in direktor podjetja MB Consulting Martin Berišaj, sicer veleposlanik Kosova na Hrvaškem, ki ima tesne stike s SDS

Zdaj pa pozor: po naših podatkih je ustanovitelj in direktor podjetja MB Consulting Martin Berishaj, sicer veleposlanik Kosova na Hrvaškem, ki ima tesne stike s SDS. Janšo večkrat obišče na sedežu stranke na Trstenjakovi ulici, kar dokazuje tudi s fotografijami, ki jih objavlja na družbenih omrežjih.  Leta 2018 je bil eden od 64 znanih Ljubljančanov, ki so se podpisali pod pismo podpore kandidatu SDS za župana Ljubljane Anžetu Logarju.

Pred parlamentarnimi volitvami istega leta je javno podprl Janeza Janšo in stranko SDS. »V nedeljo bodo Albanci dali svoj glas Janezu Janši in njegovi stranki SDS. Beseda velja!« je zapisal ob fotografiji, na kateri se rokuje z Janšo. Berishaj je sicer eden ključnih ljudi iz vrha albanske skupnosti v Sloveniji, ki podpira Janšo, častnega doktorja univerze v Prištini, na kateri je prvak SDS leta 2015 prejel častni doktorat.

To pomeni, da se je SDS prek Planet TV Goloba lotila z zgodbo, v kateri ima glavno vlogo dober prijatelj in politični podpornik Janeza Janše. Odpira se tudi vprašanje, ali gre pri tem za vmešavanje tujih držav v slovenske volitve. Kot že omenjeno, je Berishaj veleposlanik Kosova na Hrvaškem, v vsakem primeru pa bo razplet dogodkov hitro pokazal, ali je pri poizkusu Golobovega rušenja tudi sam aktivno sodeloval.

Foto: posnetek zaslona - »V nedeljo bodo Albanci dali svoj glas Janezu Janši in njegovi stranki SDS. Beseda velja!« je Martin Berišaj zapisal ob fotografiji, na kateri se rokuje z Janšo.