favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Matej Tonin: Sebastian Kurz je moja generacija, bližje so mi njegovi pogledi

Deli na:
Matej Tonin: Sebastian Kurz je moja generacija, bližje so mi njegovi pogledi

Foto: Primož Lavre

Novi prvi človek NSI Matej Tonin je v intervjuju opisal, kako je prišlo do sprememb v vodstvu stranke in kdo so ljudje, s katerimi se je obdal.

Kongres lahko pričakujemo že pred volitvami, če se bo tako odločil svet stranke. Na volitvah želi okrepiti stranko ter se povezati v koalicijo na podlagi programske sorodnosti in medsebojnega zaupanja. Nikogar ne izključuje, predsednika vlade naj bi predlagala največja stranka v koaliciji. Kot novi prvak NSI se bo srečal skoraj z vsemi predsedniki parlamentarnih strank, tudi z Janezom Janšo, ki prihaja k njemu že ta ponedeljek. Marjana Šarca pa bo ob kavi vprašal, kakšen je njegov program in kdo so njegovi ljudje. Razložil je tudi, v čem se program NSI razlikuje od SD ter zakaj je bližje Sebastianu Kurzu kot Angeli Merkel.

Po imenovanju za v. d. predsednika NSI ste predsednikom drugih strank poslali vabila za sproščen klepet ob kavi. Se je kdo že odzval?



Odzvali so se Marko Zidanšek (SLS), Željko Vogrin in Franc Kangler (NLS), Aleš Primc (GOD), Janez Janša (SDS), Dejan Židan (SD), tudi Luka Mesec (Levica). Celo iz kabineta predsednika vlade so sporočili, da se bo odzval tudi premier Miro Cerar. Odzivi so dobri. Razumeli so moje sporočilo, da se je treba začeti pogovarjati, kajti le tako lahko vzpostavimo zaupanje, ki je nujni predpogoj za sodelovanje. Le sodelovanje pa lahko ponudi tudi rešitve za Slovenijo.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Tonin razkrije, na čigavem terenu se bosta z Janšo dobila na kavi; namigne, s kakšno strategijo namerava priti do 10 odstotkov volilnih glasov; pove, kdo so ljudje, s katerimi se je obdal kot novi predsednik NSi; pojasni, kdaj je nazadnje srečal Milana Kučana in kako danes gleda na svoje glasovanje o Kučanovi pokojnini; razloži, kakšno vlogo imata v stranki Marko Pogorevc in Janez Škrabec; spregovori o popadu v Kamniku, kjer se bo soočil z Alešem Hojsom in Marjanom Šarcem; pove, kaj si misli primerjavah z avstrijskim kanclerjem Sebastianom Kurzem.