Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Matej Tonin po provokacijah Damirja Črnčeca le obsodil poveličevanje Adolfa Hitlerja

Deli na:
Matej Tonin po provokacijah Damirja Črnčeca le obsodil poveličevanje Adolfa Hitlerja

Minister za obrambo Matej Tonin. - Foto: Bobo

»Hitler je #heroj,« je v nedeljo tvitnil Urban Purgar, predsednik društva za promocijo tradicionalnih vrednot, pripadnik t. i. rumenih jopičev, simpatizer SDS in po novem menda urednik razvpite Nacionalne tiskovne agencije.

Purgerjevemu društvu je sicer kulturno ministrstvo junija letos podelilo status nevladne organizacije kljub kritikam, da je društvo povezano z neonacizmom. Minister za kulturo Vasko Simoniti je branil postopek podelitve statusa društvu in zavrnil, da bi ministrstvo s tem podpiralo neonacizem.

Njegov tvit je naletel na obilo zgražanja, nekdanji sekretar za nacionalno varnost in zdaj svetovalec LMŠ Damir Črnčec pa je vodje koalicijskih strank pozval, naj obsodijo Purgarjevo poveličevanje nacističnega voditelja Adolfa Hitlerja.

Do danes se je odzval le prvak Nove Slovenije Matej Tonin, ki je na twitterju zapisal: »Preteklo stoletje smo narodi Evrope trpeli zaradi treh totalitarnih režimov. Poveličevanje voditeljev, ki so krivi za smrt milijonov ljudi, je zavržno in nima mesta v sodobni družbi.«

Črnčec s Toninovim odzivom ni bil zadovoljen: »Pričakovali bi, da kot vodja koalicijske krščanske stranke jasno obsodi malikovanje Hitlerja in pove, kako bodo ukrepali! Vse ostalo je #poceniblef«.

Predsednik NSi in Šarčev svetovalec se sicer zelo očitno ne marata. V nedavnem intervjuju za Reporter je Črnčec Toninu očital, da je med pogajanji o koaliciji leta 2018 odigral »umazano igro« ter o vseh koalicijskih pogajanjih poročal Janši, saj naj bi računal, da se bo poskus sestavljanja Šarčeve vlade podrl. »Nasprotno stran je vseskozi informiral, kaj počne in kako vse skupaj preprečiti,« trdi Črnčec.

Tonin se je na te očitke odzval v intervjuju za Siol. »Damir Črnčec je zagrenjen spletkar. Svoj negativizem in laži bruha vsepovsod. Delal je za Janeza Janšo, danes dela za Marjana Šarca, jutri pa bo verjetno služil tretjemu gospodarju. Vsekakor mu ne zaupam, nikoli ne veš, kdaj te bo izdal,« je dejal v intervjuju.