Revija Reporter
Slovenija

Maščevanje kraljice podeželja: že odpisano Aleksandro Pivec poskušajo politično rehabilitirati

Igor Kršinar
18 14.976

26. dec. 2021 19:59 Osveženo: 2:06 / 29. 12. 2021

Deli na:

Aleksandra Pivec

Bobo

Nekdanjo kmetijsko ministrico Aleksandro Pivec smo že skoraj odpisali, a na politično prizorišče se je vrnila z zelo močno novo stranko. Po nekaterih javnomnenjskih anketah lahko njena Naša dežela na volitvah prestopi parlamentarni prag.

Ustanavlja nove odbore, kamor se zatekajo zlasti nekdanji člani propadajočega Desusa, pred kratkim se ji je pridružila nekdanja poslanka SMC Mateja Udovč, izboljšujejo se njeni odnosi s poslanci Desusa, ki so ji pred letom pokazali vrata.

Po izgonu iz vladnega raja se je Aleksandra Pivec se je zaposlila kot svetovalka kralja zamaškov Boštjana Šifrarja, lastnika škofjeloškega podjetja SIBO G., ki nam je odgovoril, kako je zadovoljen z njenim delom in kakšne so bile njene zadolžitve. Konec leta se od njega poslavlja, kaj bo počela?

Kakšno vladno koalicijo si želi po volitvah, kako odgovarja na očitke, da je satelit predsednika vlade Janeza Janše, zakaj je na pogovore o tako imenovanem sredinskem bloku poslala kar glavnega tajnika stranke, kaj o izgonu Aleksandre Pivec danes meni poslanec Desusa Ivan Hršak.

Pišemo tudi, zakaj Pivčeva kljub ohrabrujočim rezultatom na javnomnenjskih anketah ne more povsem mirno spati, kaj si ji lahko zgodi ob vrnitvi v vlado oziroma prihodu v državni zbor.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24