pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Maščevalni minister Virant po enem dnevu razrešil Boža Predaliča

Deli na:
Maščevalni minister Virant po enem dnevu razrešil Boža Predaliča

Foto: Bobo

Boža Predaliča, generalnega sekretarja prejšnje Janševe vlade, ki je včeraj nastopil funkcijo načelnika Upravne enote Grosuplje, je minister za notranje zadeve in javno upravo Gregor Virant že razrešil. »Gre za politično razrešitev,« je za Reporter komentiral Predalič.

Božo Predalič je včeraj, v ponedeljek 1. julija, nastopil funkcijo načelnika Upravne enote Grosuplje, na katero ga je marca imenoval Zvonko Černač, ki je po odhodu Državljanske liste iz Janševe vlade opravljal tudi tekoče posle ministrstva za pravosodje in javno upravo.

»Včeraj sem prišel na upravno enoto, opravil primopredajo in se seznanil s sodelavci,« je pripovedoval Božo Predalič, ki si je danes ogledal krajevne izpostave. Toda že okoli 9. ure so ga klicali z notranjega ministrstva in se napovedali za okoli 14. uro.

»Ob 14.30 je prišla gospa Drnovšek (Darja; op. a.) z dvema sodelavcema in mi izročila sklep o razrešitvi,« je povedal Predalič in dodal, da ima minister sicer pravico, da v enem letu razreši načelnika, ni pa tega pričakoval, saj je sam Virant izjavil, da pri njegovem imenovanju ni bilo ugotovljenih nobenih nezakonitosti. Od položaja se bo tako poslovil 15. julija, ponujeno pa mu je bilo mesto nekakšnega podsekretarja na ministrstvu.

»Glede strokovnosti mi nihče ne more ničesar očitati. Postopek imenovanja je bil zakonito izpeljan, zato imenovanja tudi nihče ni preklical. Virant se bo zdaj težko zagovarjal, da to ni bila politična razrešitev,« je za Reporter še povedal Predalič in dodal, da se mu zdi skrajno nenavadno, da je človek, s katerim je skoraj desetletje sodeloval, poslal uradnike, namesto da bi ga prej poklical po telefonu in mu pač povedal, da je razrešen, saj to pravico ima.

Sicer pa niti v prvi, niti v drugi Janševi vladi niso predčasno razrešili nobenega načelnika upravne enote.