podpis dogovora, plače, vlada, sindikati Svet24.si

Takšna bo nova plačna lestvica v javnem sektorju

sveča Svet24.si

Žrtvi iz Slovenj Gradca partner grozil pred ...

Boris Dolamič Necenzurirano

Kako je padli gradbeni tajkun rešil hišo v ...

marta drago kos Reporter.si

Marta Kos z Jankovićevo Ljubljano posluje tudi po...

kristjan čeh anna maria orel čeh Ekipa

V Parizu ni dobil žlahtne kovine, jo je pa na ...

ranko babić žena nataša Revija Stop

Ranko Babić - njegova soproga je že navajena, da...

marjeta maribor Ekipa

Marjeta ima svojega Oblaka: Vratar tudi z dvojno ...

Slovenija

Marta Kos z Jankovićevo Ljubljano posluje tudi po podjetju svojega brata Draga Kosa

Deli na:
Marta Kos z Jankovićevo Ljubljano posluje tudi po podjetju svojega brata Draga Kosa

Marta Kos in Drago Kos - Foto: Primož Lavre, Sašo Radej

V Reporterju smo že pisali o poslih Marte Kos z mestno občino Ljubljana.

Tako je lani izobraževala perspektivne zaposlene Zdravstvenega doma Ljubljana in za pet enodnevnih delavnic za skupaj 15 zaposlenih na račun svojega švicarskega podjetja Kos Coatching & Consulting prejela 11.500 evrov. Podobne delavnice je imela Kosova že v letih 2021 in 2022, ko je za ZD Ljubljana za pet delavnic zaračunala po 2200 evrov za eno. Skupno je v zadnjih treh letih od ZD Ljubljana prejela 22.500 evrov.

To pa niso edini njeni posli v MOL. Za Javni holding Ljubljana je za pet dni intenzivnega treninga učinkovitega vodenja in komuniciranja v timu za vodje, ki je potekal od februarja do junija letos, prejela 12.320 evrov brez DDV. Poleg tega je aprila in maja letos za JHL usposabljala zaposlene na področju odnosov z javnostmi preko družbe R.U.R., katere direktor je njen brat Drago Kos, vrednost posla pa je bila 503 evre brez DDV. Isto nalogo je po bratovem podjetju opravljala tudi za zaposlene v Energetiki in Vodovod Kanalizacija Snaga, vrednost poslov je bila v obeh primerih po 361,50 evra brez DDV.

Podobno je po podjetju R.U.R. imela usposabljanja na mestni občini Ljubljani ter v letih 2022–2024 skupno prejela 36.966,61 evra z DDV, in sicer je usposabljala na polju lokalne samouprave, gospodarskih dejavnosti in prometa, mestnega redarstva, poslovne sekretarke, komuniciranja ter financ in računovodstva. Z MOL je sodelovala že v času med 2007 in 2013, ko je podjetje GKTI njenega takratnega soproga Aarona Marka prejelo skoraj 220 tisoč evrov, nato pa je izobraževala še poslance Jankovićeve Pozitivne Slovenije.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24