rebernik1 Svet24.si

FOTO: Zorica že 40 let zbira rdeče stvari

traktor, nesreča Svet24.si

Norbert izkrvavel pred njenimi očmi, ko sta s ...

ženski Dobra karma

Ne sodite ljudi – ne po preteklosti ne po ...

nomago, avtobus Svet24.si

Šofer "zaradi varnostnih razlogov" dijakinj ni ...

tori Odkrito.si

Zvezdniki z eksotičnimi ljubljenčki

resnicnostni sovi salome Njena.si

Salome si je na roko tetovirala svojo največjo ...

vatroslav z družino Njena.si

Ljubezen na vasi: Takole Vatroslav razvaja svoji ...

Slovenija

Marjan Podobnik pričakuje vsaj 1000 udeležencev shoda Rešimo Slovenijo

Deli na:
Marjan Podobnik pričakuje vsaj 1000 udeležencev shoda Rešimo Slovenijo

Predsednik SLS Marjan Podobnik - Foto: Primož Lavre

Na Prešernovem trgu v Ljubljani se bodo na shodu pod geslom Rešimo Slovenijo zbrali predstavniki več kot 20 iniciativ, društev in političnih strank. Organizatorji pričakujejo vsaj 1000 ljudi, pripravljajo pa tudi kulturni program z domoljubnimi pesmimi. Opozoriti želijo na neenakost pred zakonom na različnih področjih družbenega življenja.

Vse ključne pobudnike akcije Rešimo Slovenijo bo še pred začetkom shoda sprejel predsednik državnega sveta Alojz Kovšca, ob 16. uri pa bo v cerkvi na Prešernovem trgu maša za domovino, je na novinarski konferenci v sredo povedal predsednik SLS Marjan Podobnik.

Prihod na shod iniciativ in političnih strank desnega političnega pola so poleg pobude Rešimo Slovenijo pod vodstvom nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja najavile številne civilne iniciative.


Med drugim gre za iniciative za zaščito podeželja pred napadi zveri, za ustrezno traso tretje razvojne osi, za zaščito Moravške doline, za zadostno količino pitne vode za Slovensko Istro, za kakovostno javno televizijo in civilno iniciativo proti migrantskemu centru v Beli Krajini. Sodelovala bosta tudi Zbor za republiko in Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve.

Od parlamentarnih političnih strank bo na protestu sodelovala SDS. V koaliciji pa shodu ne posvečajo velike pozornosti. Opozarjajo, da je naloga političnih organizacij, da izzive rešujejo v državnem zboru in ne na ulici. Da gre za shod propadlih politikov slovenske desnice, pa meni Levica.

Podobnik pričakuje, da bo iz različnih koncev Slovenije v prestolnico pripotovalo več kot deset avtobusov, verjetno tudi več kot 15, skupno pa pričakuje vsaj 1000 udeležencev shoda. Kangler je sicer v septembrski napovedi shoda zatrdil, da bo shod miren, udeleženci pa bodo po vzoru protestnikov iz tujine nosili rumene jopiče z napisom Rešimo Slovenijo.

loading...
Loading...