princ harry Svet24.si

Princ Harry se je spravil na paparace

usodna odločitev Dobra karma

Tako vaš rojstni datum vpliva na sprejemanje ...

Pamela Anderson, Jon Peters Svet24.si

Pamela Anderson se je skrivaj poročila

grosuplje, streljanje, 21.-1 Svet24.si

Krvava drama v Grosupljem: 44-letnik umoril ...

vodnar Dobra karma

Z neba nam je zavladal Vodnar. Spoznajte ga!

Menopavza Njena.si

Jasna Kuljaj takole uživa v vročem Dubaju

Vesna Janković Njena.si

Strta Vesna Janković - izgubila je očeta

Slovenija

Mariborske vile: Parada kiča v Bresternici

Deli na:
Mariborske vile: Parada kiča v Bresternici

Foto: Primož Lavre

V Bresternici pri Mariboru si je mariborska elita zgradila nekatere najbolj kičaste vile v mestu.

V Bresternici si ljudje pri svoji nepremičninah privoščijo marsikaj, to dokazujeta Vladimir Stoper  in njegova žena Elke Marks Stoper. Sredi vaškega okolja nimata v lasti vile, temveč nekakšen pravljični dvorec z dvema izstopajočima stolpičema. Hiša bi bila lahko sinonim za neokusnost in kič, ki si ga po navadi privoščijo jari bogataši.

Zgrajena je bila pred desetimi leti, ima 312 kvadratnih metrov stanovanjske površine v treh etažah, ob njej je pokriti bazen. Vladimir Stoper ima registriran s. p. Euro Yeans Shop (ne jeans!), polega tega imata v lasti trgovsko podjetje Pictro. V Bresterniški ulici ima hišo tudi član Rotary kluba Lent, Borut Podlipnik, na srečo »normalno«. V dveh etažah je več kot 200 kvadratnih metrov stanovanjske površine, Podlipnik pa je lastnik podjetja Mettis za avtomibsko industrijo.


Sosednja vila z velikim vrtom je v lasti Igorja Namestnika, skupaj z ženo Marijo solastnika Intrade Maribor, trgovine na drobno in debelo. Podjetje je zastopnik za  televizije in stolpe Samsung. Parcela se razprostira na 1.700 kvadratnih metrih površine, na severni strani sega do gozda, vila ima 350 kvadratnih metrov stanovanjske površine.

Naš obisk Bresternice smo sklenili z ogledom vile Lada Gašperiča na Svetli ulici. Okoli nje je zgledno urejen park z umetelno oblikovanim rastlinjem po zgledu slavnih francoskih parkov. Parcela je velika kar dva tisoč kvadratnih metrov, hiša pa 372 kvadratnih metrov v dve etažah. Gašperič je lastnik družbe Galat, v sklopu katerega je večji prodajni center za suhomontažne gradnje. Verjetno ima še podjerje Glandis Villas v hrvaškem Pulju za organizacijo projektov za zgradbe.

VEČ V TISKANI IZDAJI

loading...
Loading...