dejan vunjak Odkrito.si

Dejan Vunjak ne zmore več

veronika ročeva Svet24.si

"Otroci so umrli tu"; Rusinja z razgaljenimi ...

krebuljica Petisvet.si

Za skromnostjo rastline se skriva velikanska moč

Rovan Svet24.si

»To ni smola, to je nepripravljenost na razmere«

nicole Scherzinger Svet24.si

To je telo 40-letne Nicole, ki je prebolela ...

slimjoy naslovna Njena.si

5 preverjenih receptov, kako čim hitreje do ...

miha b Njena.si

Miha Božič po snemanju spoznal posebno dekle

Slovenija

Marcel Štefančič kot velik antikapitalist tudi podjetnik: na domačem naslovu registrirani kar trije S. P.

Deli na:
Marcel Štefančič kot velik antikapitalist tudi podjetnik: na domačem naslovu registrirani kar trije S. P.

Foto: Bobo, Primož Lavre - Marcel Štefančič in Zdenka Jagarinec

Socialistični voditelj Studia City in novinar Mladine Štefančič samo na RTV na mesec zasluži precej kapitalističnih evrov, za njegovo ženo Zdenko Jagarinec (SMC) pa se je našlo mesto v državni upravi.

Marcel Štefančič je eden glavnih piscev pri tedniku Mladina, hkrati je voditelj oddaje Studio City na TV Slovenija. V obeh medijih širi svojo antikapitalistično (socialistično) skrajno levičarsko agendo, pri čemer seveda ni problem, če to počne v zasebnem mediju. Zloraba javnega medija RTV Slovenija za tako pristransko ideološko pranje možganov pa je v popolnem nasprotju z zakonom o RTV Slovenija in notranjimi akti.

Tako je na primer ena od osnovnih točk »Poklicnih meril in načel novinarske etike v programih RTV Slovenija« prav nepristranskost, ki je označena kot temeljna vrednota v vseh programih RTV. No, Štefančič to načelo krši v prav vsakem Studiu City, ob njegovih sugestivnih vprašanjih, kjer pogosto odgovori kar sam sebi, gostov v studiu v bistvu sploh ne potrebuje.

Zanimivo, da je sicer Štefančič kot velik antikapitalist vseeno podjetnik. Pred petimi leti je na domačem naslovu v Vrhniki registriral: Teve- produkcija, Marcel Štefančič, s .p. Kolikšni so njegovi letni prihodki iz evidenc ni razvidno, saj ima registriran »normiran« s. p., kjer podjetniku ni potrebno oddajati letnih poročil in pojasnil o poslovnem izidu.

Z RTV Slovenija so nam pojasnili, da v njihovem zavodu ni zaposlen. Za vodenje in pomoč pri pripravi scenarija za Studio City prejema 400 evrov bruto na oddajo, račun jim izstavi prek svojega s. p. v skladu s pogodbo. Ob prihodkih iz Mladine (popoldanski s. p. imajo tisti, ki so poleg tega nekje zaposleni) se tako na računu socialističnega Štefančiča vsak mesec zbere kar precej kapitalističnih evrčkov. Seveda je možno, da tudi za Mladino služi prek s. p.- v tem primeru ne gre zgolj za popoldanskega. 

Kot prokuristka pri njegovem s. p. je zapisana njegova žena Zdenka Jagarinec. Tudi slednja je bila prijavljena kot samostojna podjetnica (Medijska produkcija, Zdenka Jagarinec, s. p.), vendar se je marca lani odjavila iz registra. Do takrat je bila namreč angažirana kot piarovka tedaj vodilne stranke SMC, nato se je marca lani zaposlila kot vodja službe za odnose z javnostmi na ministrstvu za zdravje. Seveda, vodila ga je zloglasna Milojka Kolar Celarc iz iste stranke SMC. Ministrica jo je po poročanju Financ v svojem kabinetu zaposlila brez javnega razpisa.

Za vodenje in pomoč pri pripravi scenarija za Studio City prejema 400 evrov bruto na oddajo, račun jim izstavi prek svojega s. p. v skladu s pogodbo.

Glede na sklep Cerarjeve vlade so namreč ministri lahko v svojem kabinetu za čas mandata zaposlili kar pet funkcionarjev. Jagarinčeva je imela bruto osnovno plačo 2.378 evrov. Po letošnjih državnozborskih volitvah je ministrstvo za zdravje prevzel Samo Fakin, ki ga je pred dvema letoma z mesta vodje ZZZS zrušila prav SMC. Seveda zato potem, ko je Fakin prevzel ministrstvo za zdravje, tam Jagarinčeva (SMC) ni bila več zaželena.

Vseeno so zanjo lepo poskrbeli. Zaposlila se je pri Zagovorniku načela enakosti Mihi Lobniku (društvo Legebitra), ki za svoje delo »potrebuje« celo dve piarovki. Za »naše kadre« se vedno najde primerna službica znotraj javnega sektorja oziroma državne uprave. Eni so očitno po načelu enakosti malo bolj enaki od drugih.

Nekaj dela pa se je našlo tudi za hčerko od Marcela in Zdenke - Nadino Štefančič. Tudi ta ima prijavljen s. p. na vrhniškem naslovu (Podjetje Empatija, Nadina Štefančič s. p., dejavnost odnosov z javnostmi), pojavlja pa se kot piska v Mladini. Niti Nadina nima objavljenih podatkov o prihodkih, očitno gre za normirani s. p.

Loading...