Revija Reporter
Slovenija

Manipulativna kampanja SDS: Na plakatih se lažejo, da oni gradijo, v resnici pa gre za davkoplačevalski denar

Igor Kršinar
1 1.789

8. mar. 2022 15:58 Osveženo: 16:30 / 08. 3. 2022

Deli na:

Plakat, s katerim si SDS pripisuje zasluge za obnovo ceste v Svetem Tomažu.

Štajerski Tednik

Največja vladna stranka je Slovenijo polepila s plakati z napisi »Varnost« in »Stabilnost«, pri čemer izkorišča vojno v Ukrajini za svojo predvolilno kampanjo. Ob tem nezadovoljni plakate porišejo z dodatkom »Ne« (Nevarnost) in zraven pripišejo »Korupcija«. V resnici premier Janez Janša s svojimi izjavami, kot je tista o Natovi coni prepovedi leta, Slovenijo in vso Evropo izpostavlja nevarnosti.

Toda vrhunec zavajanja si je SDS privoščila v nekaterih krajih na Štajerskem, kjer ima največji delež volivcev, hkrati pa je tam tudi najslabša volilna udeležba. Zato jih želijo privabiti na volitve s spornimi jumbo plakati, na katerih se hvalijo z infrastrukturnimi projekti, ki sploh niso financirani iz njihovega žepa, ampak gre za davkoplačevalski denar – iz občinske, državne in evropske blagajne.



Po poročanju Štajerskega tednika v občinah Ormož, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi je SDS postavila več zavajajočih plakatov. V Svetem Tomažu dva plakata z napisoma »Rekonstruiramo regionalno cesto skozi Sveti Tomaž« in »Gradimo vodovodno omrežje«, zraven pa sta pripisani vrednosti projektov. V Ormožu so postavili plakat z napisom »Prestavljamo postajališče Frankovci«, na plakatu SDS v Cvetkovcih pri Ormožu piše, da gradijo namakalni sistem in podobno.

Plakatna akcija razjezila koalicijske partnerje: »Stranka SDS ne gradi ničesar!«

Ob tem so ogorčeni celo veljaki strank, s katerimi je SDS v vladni koaliciji, med njimi župan Svetega Tomaža Mirko Cvetko (NSI), nekdanji ormoški župan in nekdanji poslanec NSI Alojz Sok (NSI) in aktualni poslanec SNS Jani Ivanuša. Ob tem je Sok opozoril, da je gradnjo namakalnega sistema, ki si jo lasti SDS, začel že njegov predhodnik, župan Vili Trofenik.

»SDS ne gradi ničesar, kakor tudi ne nobena druga politična stranka. Gre za javni denar, gradijo občine, država. To je popolnoma nepošteno, zavajajoče in nekorektno do državljanov,« je ob tem za Štajerski tednik dejal Ivanuša. O tej potezi SDS bo na naslednji seji državnega zbora javno povprašal infrastrukturnega ministra, prav tako je na računsko sodišče naslovil dopis s fotografijami vseh osmih spornih plakatov, ki so nameščeni v občini Ormož.