neisha Svet24.si

FOTO: Uau, pevka še nikoli ni zgledala tako dobro

kanye-west Svet24.si

FOTO: Kanye West s poškodovanim obrazom

jansa dimnik marcic jahta Necenzurirano

Ko Janšev golf partner toži, najame Natašo Pirc...

naslovka-FOTKA Reporter.si

Neofašistična koalicija: zakaj Janez Janša ...

olimpija green dragons Ekipa24.si

Uh, kako ganljivo: Green Dragonsi za umrlega ...

Ricky Martin Odkrito.si

Ricky Martin toži nečaka za 20 milijonov dolarjev

prepelic-tobey Ekipa24.si

Spet se dviga prah! Kaj to pomeni za slovensko ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Milan Mandarić si mane roke: mama Borisa Popoviča mu mora vrniti skoraj milijon evrov

Deli na:
Milan Mandarić si mane roke: mama Borisa Popoviča mu mora vrniti skoraj milijon evrov

Milan Mandarić - Foto: Aleš Cipot

Mama nekdanjega koprskega župana Solza Popovič mora podjetju MM investicije vrniti 485.000 evrov z obrestmi, je po poročanju TV Slovenija odločilo ljubljansko višje sodišče. Tožena stranka ni uspela dokazati, da je denar izplačala v gotovini. Sodba je pravnomočna, plačilni rok se izteka, začel se je izvršilni postopek.

Lastnik podjetja MM investicije Milan Mandarić je sodišču izpovedal, da je leta 2007 nakazal skoraj 1,5 milijona evrov mami takratnega koprskega župana Borisa Popoviča. S slednjim je srbsko-ameriški poslovnež v tistem času sodeloval pri vodenju koprskega nogometnega kluba. S pomočjo posojila je Solza Popovič odkupila štiri gostinske lokale v Žusterni, denarja pa ni vrnila, zato jo je tožil.

V zvezi s prvimi 950.000 evri domnevnega posojila je tožba zastarala. Višje sodišče pa je pravnomočno odločilo glede 485.000 evrov, ki jih je Mandarić posodil Popovičevi nekaj mesecev kasneje, poroča TV Slovenija. Zamudne obresti so po 15 letih skoraj enake glavnici. Skupni dolg je tako 960.000 evrov.

Popovičeva je zatrjevala, da je omenjenih 485.000 evrov ona posodila Mandariću, in sicer doma v spalnici, v bankovcih po 500 evrov. Da bi pri vračilu dolga lahko utemeljili nakazilo na račun Popovičeve, naj bi ga prikazali kot Mandarićevo posojilo. Pogodba o tem naj bi bila fiktivna.

Višje sodišče je po navedbah televizije ugotovilo, da Popovičeva svojih trditev ni dokazala. Tožena stranka se sicer niti ni udeleževala obravnav, kot glavne dokaze pa je predstavila izjave družinskih članov.

Posojilo je bilo zavarovano s hipoteko, čeprav naj bi bilo po trditvah dolžnikov fiktivno. Mandarič lahko zato zahteva prodajo lokala Snack Bar v Žusterni na dražbi.