dominika švarc pipan, maša kociper, branko lobnikar Svet24.si

Dodatno poročilo Lindava o morebitnih političnih...

ruski državljani, zemun Svet24.si

V Srbiji jih je kot Rusov

bostjan lindav sta2 Necenzurirano

Je policija "Janševa" ali ne? #analiza

damir crncec pl4 Reporter.si

Državni sekretar D. Črnčec: Po dolgem blatenju ...

rodriguez ronaldo Ekipa24.si

Uh, kako je udarila: Oglasila se je tudi Ronaldova...

natalija-verboten Odkrito.si

Natalija Verboten - Po 15 letih se je vrnil njen ...

slovenija norveska lv Ekipa24.si

Bomba vseh bomb: vroči slovenski reprezentant ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Milan Mandarić si mane roke: mama Borisa Popoviča mu mora vrniti skoraj milijon evrov

Deli na:
Milan Mandarić si mane roke: mama Borisa Popoviča mu mora vrniti skoraj milijon evrov

Milan Mandarić - Foto: Aleš Cipot

Mama nekdanjega koprskega župana Solza Popovič mora podjetju MM investicije vrniti 485.000 evrov z obrestmi, je po poročanju TV Slovenija odločilo ljubljansko višje sodišče. Tožena stranka ni uspela dokazati, da je denar izplačala v gotovini. Sodba je pravnomočna, plačilni rok se izteka, začel se je izvršilni postopek.

Lastnik podjetja MM investicije Milan Mandarić je sodišču izpovedal, da je leta 2007 nakazal skoraj 1,5 milijona evrov mami takratnega koprskega župana Borisa Popoviča. S slednjim je srbsko-ameriški poslovnež v tistem času sodeloval pri vodenju koprskega nogometnega kluba. S pomočjo posojila je Solza Popovič odkupila štiri gostinske lokale v Žusterni, denarja pa ni vrnila, zato jo je tožil.

V zvezi s prvimi 950.000 evri domnevnega posojila je tožba zastarala. Višje sodišče pa je pravnomočno odločilo glede 485.000 evrov, ki jih je Mandarić posodil Popovičevi nekaj mesecev kasneje, poroča TV Slovenija. Zamudne obresti so po 15 letih skoraj enake glavnici. Skupni dolg je tako 960.000 evrov.

Popovičeva je zatrjevala, da je omenjenih 485.000 evrov ona posodila Mandariću, in sicer doma v spalnici, v bankovcih po 500 evrov. Da bi pri vračilu dolga lahko utemeljili nakazilo na račun Popovičeve, naj bi ga prikazali kot Mandarićevo posojilo. Pogodba o tem naj bi bila fiktivna.

Višje sodišče je po navedbah televizije ugotovilo, da Popovičeva svojih trditev ni dokazala. Tožena stranka se sicer niti ni udeleževala obravnav, kot glavne dokaze pa je predstavila izjave družinskih članov.

Posojilo je bilo zavarovano s hipoteko, čeprav naj bi bilo po trditvah dolžnikov fiktivno. Mandarič lahko zato zahteva prodajo lokala Snack Bar v Žusterni na dražbi.