zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mali Rene uspešno prestal operacijo v Milanu

Deli na:
Mali Rene uspešno prestal operacijo v Milanu

Dveletni Rene, ki se je rodil z deformacijo noge, je v petek v Milanu uspešno prestal operacijo, poročajo mediji. Novico je sporočila malčkova mama Amela Talić, ki je povedala, da je pet ur in pol trajajoča operacija potekala brez zapletov. Operacijo je vodil ameriški zdravnik Dror Paley, ki je z uspehom operacije zadovoljen.

Renejava mama se vsem zahvaljuje za podporo in dobre misli. Poudarja, da jih čaka dolga in težka pot, a da je težji del že za njimi.

Dveletni Rene se je rodil z okrnjenim stopalom in brez mečnice, zaradi česar je že zdaj težje hodil, z rastjo pa naj bi imel težav vse več. Slovenski ortopedi predlagajo amputacijo dela stopala, otrok bi dobil protezo.

Renejeva starša na amputacijo nista pristala in sta na internetu našla ameriškega zdravnika Drora Paleyja, ki enkrat letno prihaja v Milano in je bil pripravljen operirati Reneja. Ameriški kirurg se že 30 let ukvarja z zdravljenjem bolezni fibular hemimelia in je na svoji kliniki na Floridi uspešno operiral že več kot 200 otrok s podobnimi težavami, kot jih ima Rene.

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije je tako zdravljenje na podlagi mnenja ortopedskega konzilija Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana zavrnil, ker da vse možnosti zdravljenja v Sloveniji niso izčrpane. Zato je Talićeva začela zbirati prostovoljne prispevke, s katerimi bi pokrili stroške zdravljenja pri ameriškem zdravniku in potrebna sredstva tudi zbrali.