900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Maja Sunčič: Milan Kučan zatira svobodo govora

Deli na:
Maja Sunčič: Milan Kučan zatira svobodo govora

Foto: Bobo

Zadnji šef slovenske partije, ki je ponosen na svojo nedemokratično preteklost, 14 januarja praznuje 74 rojstni dan - Čeprav je že star, se v nasprotju z velikim grškim državnikom Solonom ne more naučiti nič novega - Kaj šele o demokraciji in svobodi govora.

Za Kučana namreč velja: ker se je Milan v mladih letih naučil, da partija določa, kaj je resnica in svoboda govora, Kučan tudi na stara leta upošteva to doktrino. Zato je zanj enoumje sopomenka za svobodo govora, v kateri se seveda morajo vsi strinjati s Kučanom. Kdor drugače misli, ta po Kučanu ogroža demokracijo. Lani je v pismih bralcev napadel urednika Reporterja Silvestra Šurlo. Ker se Reporter ni podredil Kučanovi volji, je Kučan spet bentil nad neubogljivimi mediji tudi v nedavnem intervjuju za TV Slovenija. Drugačno, izrazito manjšinsko mnenje, ki ga zastopa Reporter, po Kučanu očitno ogroža demokracijo. Zanj bo vse lepo in prav, ko bodo vsi na liniji – kot njegovi dominantni mediji, ki obvladujejo skoraj celoten medijski prostor v državi. Potem mu ne bo treba več skrbeti za svobodo govora.

Do novinarjev, zvestih njegovi doktrini, je Kučan naklonjen in nikoli ne izreče kritične besede. Društvo novinarjev Slovenije je vedno na Kučanovi strani – skupaj dvigujejo svinčnike zgolj proti ideološkim nasprotnikom, za »svoje« pa imajo vedno zlomljene konice svinčnikov. Zato je sramota, da so za pobite francoske karikaturiste dvignili svinčnike pripadniki dominantnih medijev, ki vseskozi skrbijo za cenzuro neprijetne resnice o svojih gospodarjih. Ne le o Kučanu, temveč tudi o sedanjem premierju Cerarju. Pred novim letom so se kar stepli, kdo ga bo v intervjujih bolj hvalil in častil. Seveda ga niso vprašali o njegovi laži glede dela pro bono za Evropski center za reševanje sporov Katarine Kresal. Kje pa! V intervjuju za Nedeljski dnevnik so mu celo prijazno postavili vprašanje, s katerim so Cerarju omogočili, da je v odgovoru ozmerjal Reporter, da vztrajno laže! Seveda, Reporter je razkril Cerarjevo laž, dominantni mediji pa to še naprej cenzurirajo.

Ker naši dominantni mediji šilijo svinčnike za cenzuro, Jože Mencinger še vedno velja za velikega zaščitnika ljudstva. Seveda ne bodo razkrili, da je ta samooklicani prijatelj ljudstva, ki se bori proti privatizaciji in tujim lastnikom, v resnici ščuval rdeče direktorje, da okradejo ljudstvo. Poleg dominantnih medijev proti svobodi govora šili svinčnike tudi propadajoči dnevnik Finance. Lažno se zavzemajo za liberalne vrednote, med katere spadajo tudi svoboda govora, enakost med spoloma, nedotakljivost lastninske pravice in pravna država, v resnici pa podpirajo cenzuro, ženskomrzništvo in drugačna mnenja razglasijo za fašistična. Še huje – polna usta imajo pravne države, hkrati pa so zaščitili Mencingerja v zvezi z njegovo izjavo, v kateri je javno spodbujal k oškodovanju družbene lastnine, to je h kraji in plenjenju premoženja vseh državljanov. Lastninska pravica je ustavno varovana človekova pravica in temeljni garant človekove svobode. Kaj pa je bolj sovražno dejanje do državljanov kot spodbujanje h kraji njihovega premoženja?!

Ko sem v kolumni Jože Mencinger je sovražnik ljudstva prav s tem glavnim argumentom pokazala, da je Mencinger v resnici sovražnik, ne prijatelj ljudstva, za kakršnega ga tržijo dominantni mediji ob peticiji proti privatizaciji, je Dejan Steinbuch v Financah v ženskomrznem slogu najprej izbrisal mene kot avtorico, češ da gre zgolj za alias Stanislava Kovača. Čeprav sem doktorica znanosti, avtorica številnih knjig in člankov, da ne govorim o publicističnih prispevkih. Ker Steinbuch sovraži ženske in se ne strinja z mojim pisanjem, me je ozmerjal za norico in fašistko, ki da preprečujem normalo v Sloveniji. Seveda, normalno bo, ko bodo po Steinbuchu in Financah cenzurirana vsa drugačna mnenja v Sloveniji. Zato je za Steinbucha in Finance svoboda govora Mencingerjevo javno spodbujanje h hudim kaznivim dejanjem v zvezi z oškodovanjem družbenega premoženja.

Po zgledu krvavega pariškega pokola je naslednji korak za Finance in predvsem za Steinbucha javni poziv h kaznivim dejanjem posilstva in umora Maje Sunčič. Takrat bo Slovenija res normalna, kajne Steinbuch? No, ni presenetljivo, da  s takšno uredniško politiko Financam pada prodana naklada kot kamen in je po zadnjih podatkih Slovenske oglaševalske zbornice že manjša od Dolenjskega lista. Predlagam, da Finance po nagradi za izjemne dosežke v gospodarstvu Kučanu (katere?) leta 2003 zdaj nagrado za izjemne dosežke pri uničenju slovenskega gospodarstva podelijo še ekonomskemu očetu bankrotiranega nacionalnega interesa, Mencingerju. Potem bo finančni bankrot Financ zagotovljen! Moralno so tako ali tako že zdavnaj bankrotirali.

Svoboda govora je v Sloveniji močno zlorabljena. To se je razkrilo tudi ob pozivu »Ubi Janšu« leta 2012, ki je bil označen kar za svobodo govora, dominantni mediji pa so se ob temu delali neumne. Zato smo po krvavem pomoru na pariškem Charlie Hebdo samo bruhali, ko so se v Sloveniji iz vrst dominantnih medijev nenadoma pojavili samooklicani goreči borci za svobodo govora in proti nasilju. Vsi so kar v hipu postali Charlie in dvigovali svinčnike za svobodo govora, čeprav vsak dan šilijo svinčnike proti njej. Ker se ti slovenski »borci« za svobodo govora v resnici borijo za cenzuro o svojih gospodarjih in zatiranje drugače mislečih. Vse v skladu z doktrino svojega idola Milana Kučana.