markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

doncic-biserka-petrovic Ekipa24.si

Do solz! Mama Dražena Petrovića prišla do ...

2eva luna nejc Njena.si

Kmetija: Nejc in Eva Luna se imata po šovu še ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Slovenija

Lukšič in Vlačič proti Pahorju za predsednika SD

Deli na:

Za predsednika SD se bodo potegovali vsaj trije kandidati, in sicer predsednik stranke Borut Pahor, podpredsednik Patrick Vlačič in nekdanji šolski minister Igor Lukšič, poročajo mediji. Na današnji novinarski konferenci Pahor svoje kandidature sicer ni potrdil, saj je na vprašanja o tem odgovarjal na splošno, jo pa tudi ni zanikal.

Kot so za STA danes pojasnili v SD, uradnih podatkov o številu kandidatur še nimajo, saj se komisija, ki podatke zbira, še ni sestala. Na današnji novinarski konferenci, sicer namenjeni predstavitvi pogleda SD na varčevalne ukrepe, je svojo kandidaturo potrdil podpredsednik stranke Vlačič, Pahor pa je na vprašanje o svojem prihodnjem političnem udejstvovanju, med drugim tudi o možnosti, da bi kandidiral za predsednika republike, odgovoril bolj na splošno.

Vsak od tistih, ki delajo v politiki, mora po njegovem mnenju razmisliti, na kakšen način bi bil lahko najbolj koristen za to, da "se stvari premaknejo naprej v tisto smer, ki si jo večina ljudi želi". Tako ravna tudi sam in tako bo ob ustrezni podpori ravnal tudi v prihodnje, je dejal.

Po poročanju medijev je kandidaturo za predsednika do torka, ko se je iztekel rok za kandidature za vodilna mesta v stranki, sicer vložil tudi nekdanji šolski minister Igor Lukšič. Dokončno število vloženih kandidatur po pojasnilih iz stranke za zdaj še ni uradno znano, o novem vodstvu pa bodo v SD odločali na junijskem kongresu.